Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πόλεμο κατά ξένων μισθοφόρων δηλώνει πως διεξάγει ο Ουκρανός πρόεδρος

Πόλεμο κατά ξένων μισθοφόρων δηλώνει πως...

«Αυτή είναι μια μάχη για την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, για την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας»

«Δεν διεξάγουμε έναν εμφύλιο πόλεμο, αντίθετα μαχόμαστε εναντίον ξένων μισθοφόρων στην Ανατολική Ουκρανία» δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Αυτό δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος συγχαίροντας τους Ουκρανούς στρατιώτες της νεοσυσταθείσας Εθνικής Φρουράς για την επιτυχία τους να απωθήσουν φιλορώσους αποσχιστές σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.

«Αυτή είναι μια μάχη για την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, για την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας» είπε ο Ποροσένκο ντυμένος με στολή παραλλαγής ενώπιον των ανδρών Εθνικής Φρουράς τους οποίος νωρίτερα είχε παρασημοφορήσει.

Δεν πρόκειται για μια εσωτερική σύγκρουση, συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος και τόνισε πως πρόκειται για έναν πόλεμο ενάντια σε ξένους μισθοφόρους, παράνομους και τρομοκράτες.

Η Ουκρανία  κατηγορεί την Μόσχα ότι εξοπλίζει με όπλα τους φιλορώσους αποσχιστές κάτι που η Ρωσία αρνείται.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρείται «υπαίτιος» για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία και επανέλαβε ότι συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την G7 για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Μόσχα, μεταδίδει το πρακτορείο Ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, προέβη σε αιχμηρά σχόλια σχετικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους, συνδέοντας το περιστατικό με τη Ρωσία, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επικρίνει ότι παρέχει όπλα στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Επίσης κατηγορούν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ  Πούτιν για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Παρόμοιες κατηγορίες εκτοξεύουν και οι HΠΑ κατά της Ρωσίας.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Ρώσος θεωρείται «υπαίτιος» για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, προέβη σε αιχμηρά σχόλια σχετικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους, συνδέοντας το περιστατικό με τη Ρωσία, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επικρίνει ότι παρέχει όπλα στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Από την πλευρά της η  Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ φέρουν μέρος της ευθύνης για την κρίση στην Ουκρανία μέσω της στήριξής τους προς την κυβέρνηση του Κιέβου.

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ωθούν το Κίεβο προς την ισχυρή καταστολή του Ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας. Ένα είναι το συμπέρασμα: η κυβέρνηση Ομπάμα φέρει μέρος της ευθύνης τόσο για την εσωτερική σύγκρουση στην Ουκρανία όσο και για τις σοβαρές επιπτώσεις της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις