Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θρίλερ με το αεροπλάνο της Air Algerie που έχει χαθεί από το πρωί - 110 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα

Θρίλερ με το αεροπλάνο της Air Algerie π...

Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες

Η τελευταία επαφή που είχαν οι αλγερινές Αρχές με το αγνοούμενο αεροπλάνο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Air Algerie, το οποίο μετέφερε 116 ανθρώπους από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι, ήταν τη 01:55 (ώρα Γκρίνουιτς, 04:55 ώρα Ελλάδας) ενώ πετούσε πάνω από το Γκάο του Μαλί, δήλωσε σήμερα ένας Αλγερινός αξιωματούχος.

Η Air Algerie ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο, ένα Airbus A320, που εκτελούσε την πτήση AH5017, κατευθυνόταν από την Ουαγκαντούγκου προς το Αλγέρι όταν χάθηκε η επαφή μαζί του, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο, όπως μετέδωσε νωρίτερα το thebest.gr.

Σύμφωνα εντούτοις με το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται την ισπανική εταιρεία Swiftair, ιδιοκτήτρια του αεροπλάνου, το αγνοούμενο αεροπλάνο είναι ένα McDonnell Douglas MD83 που μετέφερε 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

Το ιδιωτικό αλγερινό τηλεοπτικό κανάλι Elnahar μετέδωσε πως το αεροπλάνο συνετρίβη αφού πέρασε στον εναέριο χώρο του Νίγηρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο για την πληροφορία αυτή. Η Air Algerie ανακοίνωσε πως έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Στο μεταξύ, η αποστολή του ΟΗΕ στο Μαλί και οι Γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί, προσπαθούν να εντοπίσουν το αεροπλάνο.

Πηγή στην αποστολή του ΟΗΕ είπε πως δεν έχει ακόμη τις συντεταγμένες της πτήσης ή της θέσης του αεροπλάνου τη στιγμή που εξαφανίσθηκε. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση πως το αεροπλάνο συνετρίβη στο Μαλί, δήλωσε η πηγή. Το αεροπλάνο ήταν ναυλωμένο από την ισπανική εταιρεία Swiftair και από το ισπανικό συνδικάτο πιλότων επιβατικών αεροπλάνων Sepla έγινε γνωστό πως τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν όλα Ισπανοί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις