Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Γρηγόρι Αιγιαλείας: Γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά

Γρηγόρι Αιγιαλείας: Γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά

Αυτή την Τετάρτη στο πλαίσιο του φεστιβάλ σταφίδας

Μετά τις πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις: 15ο Ελληνικό παραδοσιακό χορευτικό πανόραμα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιουλίου,14ος ποδηλατικός αγώνας και Θεατρική Παράσταση–Κωμωδία: «Υπάρχει και φιλότιμο», που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Ιουλίου, την Τετάρτη 23 Ιουλίου, συνεχίζεται με τη Κεντρική Εκδήλωση (γιορτή σταφίδας) το 19ο Φεστιβάλ Σταφίδας, που διοργανώνει ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγιαλείας «Ο Άγιος Γρηγόριος» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Λίχνισμα αποξηραμένης σταφίδας (σε μάκινα).
  • Εκθέσεις: εργαλείων καλλιέργειας σταφίδας, γεωργικών μηχανημάτων (αγροτικός οίκος Γεωργίου), τοπικών προϊόντων.
  • Απόδοση αναμνηστικών «τιμής ένεκεν» σε παλαιούς εργάτες, από Άρτα και Καλάβρυτα, για την προσφορά τους στην καλλιέργεια  της σταφίδας.
  • Δωρεάν διάθεση συσκευασμένης σταφίδας-προσφορά της Ε.Α.Σ. Αιγιαλείας.
  • Δημοτικό-Λαϊκό γλέντι με μουσική από ορχήστρα με την Γωγώ Τσαμπά στην πλατεία Γρηγόρι, με είσοδο και πίστα ελεύθερη για το κοινό.

Στην κεντρική εκδήλωση θα παρουσιαστεί και το Φωτογραφικό Λεύκωμα με τίτλο: Μαύρη Σταφίδα Ο « Φρουτένιος Χρυσός» της Αιγιάλειας, που εκδίδει ο Σύλλογος.

Στο συλλεκτικό αυτό λεύκωμα παρουσιάζονται, με φωτογραφίες, όλες οι εργασίες της καλλιέργειας, του τρύγου, της αποξήρανσης, της διάθεσης της Κορινθιακής σταφίδας, οι εργασίες δημιουργίας νέας σταφίδας, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα κεφάλαια.

Το φωτογραφικό υλικό έχει ληφθεί από τα χωριά της Αιγιάλειας που καλλιεργούν σταφίδα.

Χορηγοί του φετινού Φεστιβάλ Σταφίδας είναι οι:

Ε.Α.Σ. Αιγιαλείας, PRIMAROLI Α.Ε., ΑΧΑΪΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε., ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε., Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος του Δημητρίου, DEMOTES ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View