Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές εξελίσσεται η αντιπυρική περίοδος – Κραυγή αγωνίας από τους Πυροσβέστες

Πάτρα: Με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπι...
Χριστακόπουλος Θάνος

Με το φιλότιμο, την υπερπροσπάθεια και την υπερεργασία τους βγαίνει η σαιζόν

Με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και υλικοτεχνικές υποδομές βγαίνει σε πέρας μέχρι τώρα και η φετινή αντιπυρική περίοδος στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα με τους Πυροσβέστες να μην έχουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, ούτε φόρμες εργασίας για να φορέσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν.Δ. Ελλάδας το διαθέσιμό προσωπικό καλύπτει μόλις το ένα τρίτο των αναγκών που υπάρχουν ενώ σημαντικά είναι τα θέμα που αντιμετωπίζουν και τα πυροσβεστικά οχήματα.

Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης, Βασίλης Φερτάκης, χαρακτηριστικό παράδειγμα ελλείψεων σε προσωπικό είναι ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός της Πάτρας όπου υπηρετούν 45 «μάχιμοι» Πυροσβέστες όταν η οργανική του δύναμη είναι 72 άτομα και ο μέσος όρος των συμβάντων ανά μήνα φθάνει τα 170…

Εκτός αυτού σαφή είναι η υποστελέχωση και στον Πυροσβεστικό Σταθμό της ΒΙ.ΠΕ. όπου οι μεγάλες ανάγκες καλύπτονται με 2 Πυροσβεστικά και 2 μόνιμους πυροσβέστες το 24ωρο. Την ώρα που θα έπρεπε να έχει στο δυναμικό του 15 Πυροσβέστες.

Συνοπτικά 5 είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής: Υποστελέχωση, παλαιότητα και ελλείψεις πυροσβεστικών οχημάτων, η τριχοτόμηση του προσωπικού που χωρίζεται σε εποχικούς-πενταετείς και μόνιμους, πρόβλημα με τις φόρμες εργασίας και στις μπότες που έχουν παλιώσει και τέλος φθαρμένα ελαστικά για τα πυροσβεστικά αφού η τελευταία προμήθεια έγινε το 2008.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις