Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέος κύκλος αντιδράσεων για την απόφαση ορισμού νέου Διευθυντή στην Παθολογική Κλινική του "Άγιου Ανδρέα"

Πάτρα: Νέος κύκλος αντιδράσεων για την α...

Τια αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

Σε μείζονος σημασίας ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα εξελίσσεται η πρόσφατη απόφαση τοποθέτησης νέου Διευθυντή.

Όπως έχει αναφέρει το thebest.gr η απόφαση του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Β. Καραμπελιά ν’ αντικαταστήσει την έως πρότινος Διευθύντρια της Κλινικής έχει προκαλέσει ήδη την οξύτατη αντίδραση του Σωματείου των Εργαζομένων ενώ νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιδράσεις σημειώνονται και από την πλευρά Διευθυντών άλλων Κλινικών και Τμημάτων του Νοσοκομείου αλλά και από μέρους και των ίδιων των γιατρών της Παθολογικής.

Το θέμα έχει φτάσει τόσο στον Διοικητή του Νοσοκομείου Απόστολο Λέτσιο όσο και στον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. Παναγιώτη Κατσίβελα καθώς εγείρεται μια σειρά ερωτημάτων τόσο για το σύννομο της απόφασης («παράνομη και πραξικοπηματική» την έχει χαρακτηρίσει ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Κώστας Πετρόπουλος) όσο και για το ουσιαστικό σκέλος του ορισμού του νέου Διευθυντή (του γνωστού ογκολόγου κ. Παναγιώτη Γκινόπουλου) ο οποίος, με βάση τον νόμο, δεν μπορεί ν’ ασκεί την ειδικότητα της παθολογίας, όπως αναφέρουν πηγές του Νοσοκομείου, καθώς ήδη κατέχει και ασκεί την ειδικότητα της παθολογικής ογκολογίας.

Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι το θέμα έχει απασχολήσει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου το οποίο, σε πρώτη φάση, έχει συμφωνήσει (εγγράφως) ότι ο νέος Διευθυντής της Παθολογικής δεν μπορεί ν’ ασκεί την ειδικότητα της παθολογίας.

Κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανό ο Διευθυντής μιας Κλινικής σ’ ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου να μην μπορεί να επισκέπτεται και να εξετάζει τους ασθενείς της Κλινικής της οποίας προΐσταται.

Πέραν αυτού θέμα ανακύπτει και στην ουσία της λειτουργίας της Κλινικής, όπως ανέφεραν σήμερα το πρωί στο thebest.gr κύκλοι του Νοσοκομείου. Και αυτό γιατί ασθενείς με παθολογικά νοσήματα θα εξετάζονται στο εξής από γιατρό διαφορετικής ειδικότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καλή λειτουργία της Κλινικής και την παρακολούθηση των νοσηλευομένων.

Ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Απόστολος Λέτσιος έχει στα χέρια του αίτημα ανάκλησης της απόφασης του ορισμού του νέου Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής και έχει κληθεί να δρομολογήσει διαδικασίες  ώστε να επιλεγεί Διευθυντής της Κλινικής ένας από τους Διευθυντές Παθολόγους που υπηρετούν σήμερα στην Παθολογική.

Το θέμα θα απασχολήσει και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μετά από την αναφορά που κατέθεσε προ ημερών στην Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις