Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χωρίς ξένα περιοδικά και εφημερίδες η Ελληνική αγορά - Πρόβλημα και στα μαγαζιά ξένου Τύπου της Πάτρας

Χωρίς ξένα περιοδικά και εφημερίδες η Ελ...

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τις τελευταίες 10 μέρες

Προ αρνητικής εκπλήξεως βρίσκονται πολλοί Πατρινοί αλλά και περαστικοί – επισκέπτες αυτές τις μέρες καθώς σταμάτησε η κυκλοφορία και διανομή του ξένου Τύπου και περιοδικών στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η διανομή του Ξένου Τύπου έχει διακοπεί σταδιακά εδώ και περίπου δέκα ημέρες ενώ ήδη από χθες Δευτέρα 26 Μαίου 2014 μαγαζιά που διέθεταν ξένες εφημερίδες και περιοδικά έχουν μισοαδειάσει καθώς η μέχρι πρότινος μεγάλη ποικιλία ξένων τίτλων (αγγλόφωνων, Γαλλικών Γερμανικών, κ.α. περιοδικών) που είχαν, πλέον δεν υπάρχει.

Το λυπηρό και ανησυχητικό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι ότι μπαίνουμε στην φετινή καλοκαιρινή – τουριστική περίοδο και σε πολλά μέρη της Ελλάδας θα υπάρχουν και θα κυκλοφορούν τουρίστες που είναι βασικοί πελάτες του ξένου Τύπου. Για παράδειγμα τα μαγαζιά που πωλούν ξένα έντυπα πάντα την καλοκαιρινή περίοδο, σημειώνουν μεγαλύτερο τζίρο ενώ και οι τίτλοι εφημερίδων πληθαίνουν, με περισσότερες για παράδειγμα Ιταλικές εφημερίδες, Ολλανδικές, Αγγλικές, κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ξένος Τύπος έχει στην χώρα μας ούτε λίγο ούτε πολύ μία μακρόχρονη παράδοση που φτάνει τα εξήντα χρόνια και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν μία χώρα που καυχιέται για τα 20 εκατομμύρια τουριστών που θα δεχτεί φέτος, να μην έχει σε πανελλήνια κλίμακα την δυνατότητα εύρεσης και κυκλοφορίας Ξένου Τύπου.

Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει παίξει αρνητικό ρόλο τα τελευταία χρόνια και έχει μειώσει τα νούμερα στις πωλήσεις αλλά και πάλι η κίνηση εξακολουθεί να είναι ζωηρή καθώς πολλοί πελάτες είναι Έλληνες ή ξένοι που ζουν μόνιμα στην χώρα μας και μπορούσαν μέχρι πρόσφατα να βρουν μία ευρεία γκάμα περιοδικών, από γυναικεία, ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος, μόδας, κινηματογράφου, μουσικής μέχρι πιο εξειδικευμένα.

Τα καταστήματα που διαθέτουν ξένο Τύπο στην Πάτρα κάνουν υπομονή περιμένοντας τις εξελίξεις που μπορεί να είναι και θετικές. Πληροφορίες θέλουν το Ελληνικό Πρακτορείο Διανομής Ξένου Τύπου (Εφημερίδων – Περιοδικών) που εδρεύει στο Κορωπί Αττικής, να ξανανοίγει από την επόμενη εβδομάδα (αρχές Ιουνίου) αλλάζοντας ενδεχομένως ιδιοκτήτη και διεύθυνση –διοίκηση. Είδωμεν.

*Προς το παρόν πάντως πολλοί σταθεροί πελάτες δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν τα αγαπημένα τους ξένα περιοδικά και εφημερίδες και να ενημερώνονται.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις