Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μόσχα: «Μη πλήρης» η νομιμοποίηση του νέου ουκρανού προέδρου

Μόσχα: «Μη πλήρης» η νομιμοποίηση του νέ...

Νέο μήνυμα αμφισβήτησης της νομιμοποίησης των ουκρανικών Αρχών και των προεδρικών εκλογών της 25ης Μαΐου έστειλε την Τετάρτη η Ρωσία, με τον πρόεδρο της κάτω Βουλής (Δούμα), Σεργκέι Ναρίσκιν

Νέο μήνυμα αμφισβήτησης της νομιμοποίησης των ουκρανικών Αρχών και των προεδρικών εκλογών της 25ης Μαΐου έστειλε την Τετάρτη η Ρωσία, με τον πρόεδρο της κάτω Βουλής (Δούμα), Σεργκέι Ναρίσκιν, να σημειώνει πως η νομιμότητα του νέου προέδρου που θα αναδειχθεί από τις προεδρικές κάλπες «δεν θα είναι πλήρης».


«Φυσικά, ο βαθμός νομιμοποίησης του καθεστώτος ή του προέδρου που θα εκλεγεί στις 25 Μαΐου, αν οι εκλογές λάβουν χώρα, κατά τη γνώμη μου, δεν θα είναι πλήρης», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ναρίσκιν, μιλώντας στο δίκτυο Rossiya-24.

Τόνισε ωστόσο πως η μη προσφυγή στις κάλπες θα ήταν ακόμα χειρότερο ενδεχόμενο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Τα σχόλια Ναρίσκιν ήλθαν λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως οι εκλογές θα είναι «ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση», στην πρώτη θετική τοποθέτηση του Κρεμλίνου για τις επικείμενες κάλπες.

Απευθυνόμενος στο Κίεβο, ο πρόεδρος της Δούμα κάλεσε τις μεταβατικές Αρχές να λάβουν υπόψη τους τα αυτονομιστικά δημοψηφίσματα που διενεργήθηκαν την Κυριακή στις ανατολικές επαρχίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Και τα δύο δημοψηφίσματα έβγαλαν συντριπτικά αποτελέσματα υπέρ της αυτονόμησης, ενώ οι επικεφαλής των ρωσόφιλων στο Ντόνετσκ διεμήνυσαν πως οργανώνουν και νέα ψηφοφορία για προσχώρηση στη Ρωσία.

Ο κ. Ναρίσκιν συγκαταλέγεται στους στενούς συνεργάτες του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, και έχει γίνει στόχος κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις