Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιορτάζει σήμερα το Αίγιο - Κορυφώνονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Παναγία Τρυπητή

Γιορτάζει σήμερα το Αίγιο - Κορυφώνονται...

Σήμερα η λιτάνευση της εικόνας

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, επισημότητα και κατάνυξη, το γειτονικό Αίγιο τιμά και φέτος την Πολιούχο και προστάτιδά του, Παναγία Τρυπητή, σήμερα Παρασκευή του Πάσχα 25 Απριλίου 2014 που είναι η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Η γιορτή της Παναγίας Τρυπητής στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα που είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα, έχει καθιερωθεί ως τοπική με Βασιλικό Διάταγμα του 1937. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, όπως αναφέρει η εφημερίδα του Αιγίου Φιλόδημος, η παραλία Αιγίου μοιάζει με ένα μελίσσι ανθρώπων που κατά χιλιάδες έρχονται από όλη την Ελλάδα και αναμένεται και φέτος να συρρεύσουν στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα και χάρη της Παναγίας και να ζητήσουν τις μεσιτείες Της για υγεία, γαλήνη και προκοπή στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Το πρόγραμμα της φετινής ιεράς πανηγύρεως έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στις 8 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβιών & Κοζάνης κ. Παύλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλος και βέβαια ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, γύρω στις 10.45 το πρωί, θα γίνει η λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Θεοτόκου. Τιμές θα αποδώσουν Τμήμα Στρατού και των τριών όπλων, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας. Την πομπή θα πλαισιώσουν πλήθος φιλαρμονικών.

*Το ίδιο μεσημέρι, όπως γράφει η εφημερίδα Φιλόδημος, εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας, θα παρατεθεί δεξίωση για τους προσκεκλημένους και λοιπούς επισήμους, η οποία για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Παναγιωτοπουλέικο Μέγαρο στην οδό Μητροπόλεως του Αιγίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις