Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ.Χρυσοχοΐδης: «Ζήτημα ημερών η δημοπράτηση του τμήματος Πάτρα – Πύργος»

Μ.Χρυσοχοΐδης: «Ζήτημα ημερών η δημοπράτ...

Επίσκεψη στην Ηλεία

Τη δημοπράτηση εντός των επόμενων ημερών του τμήματος Πάτρα – Πύργος της Ολυμπίας Οδού αλλά και την προετοιμασία, σε δεύτερη φάση, της δημοπράτησης του τμήματος Καλό Νερό – Τσακώνα ανακοίνωσε την Παρασκευή αποκλειστικά στο patrisnews.com και στην Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση από το λιμάνι της Κυλλήνης, επιστρέφοντας από την Κεφαλονιά, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγνώρισε την καθυστέρηση στα έργα υποδομών της Ηλείας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε ολοκληρωμένες, σύγχρονες υποδομές που θα υπηρετήσουν την ανάπτυξη», ενώ για την Ηλεία είπε: «Η Ηλεία για μένα είναι από τα πιο σημαντικά μέρη της χώρας».

«Πρέπει να ολοκληρωθούν οι υποδομές της Ηλείας»

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση των έργων υποδομών της Ηλείας αλλά και στην ολοκλήρωσή τους ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε στo patrisnews.com: «Υπάρχει πράγματι μια μεγάλη καθυστέρηση στις υποδομές στην περιοχή. Έχω αναφερθεί επανειλημμένα σε αυτό και γι’ αυτό από την ώρα που ανέλαβα το Υπουργείο μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές όλων των κομμάτων και την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνω μια προσπάθεια προκειμένου  στην Ηλεία, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της χώρας από πλευράς παραγωγικότητας, από πλευράς εξαγωγικής δραστηριότητας και πιστεύω αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται ο νομός, ο οποίος αναπτύσσεται και τουριστικά, είναι άμεσα να ολοκληρωθούν οι υποδομές του».

«Προς την κατεύθυνση αυτή λοιπόν όπως ξέρετε» συνέχισε ο κ. Χρυσοχοΐδης: «μετά από πολλά χρόνια παύσης των εργασιών ξεκίνησε και πάλι το έργο Κόρινθος – Πάτρα. Είναι ένα τεράστιο έργο αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το έργο βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, θα περάσω και εγώ προσωπικά από εκεί σε λίγο. Το έργο είναι πολύ σημαντικό γιατί συνδέει την Πελοπόννησο με την Κεντρική Ελλάδα και την Αθήνα, την Δυτική και την Κεντρική Ελλάδα με τη Βόρεια Ελλάδα και βέβαια απομένει το τμήμα Πάτρα – Πύργος και Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα».

«Σε λίγες μέρες οι ανακοινώσεις για την Ηλεία»

Ανακοινώνοντας την δημοπράτηση του τμήματος Πάτρα – Πύργος της Ολύμπιας Οδού ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε στo patrisnews.com: «Θέλω να σας πω ότι και σε αυτό το ζήτημα από την πλευρά μου υπάρχει αυτή τη στιγμή έντονη δραστηριοποίηση. Πιστεύω ότι σε λίγες μέρες θα έχω τη δυνατότητα να σας ανακοινώσω πολύ καλά και πολύ σημαντικά έργα για την Ηλεία και για όλη την Πελοπόννησο, τα οποία αφορούν την προκήρυξη και δημοπράτηση του έργου Πάτρα – Πύργος και επίσης την προετοιμασία για τη δημοπράτηση του Καλού Νερού – Τσακώνα. Το πρόβλημα στο υπόλοιπο τμήμα έχει να κάνει με περιβαλλοντικούς όρους αλλά πολύ σύντομα ένα πολύ μεγάλο έργο θα αρχίσει στην περιοχή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις