Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταργούνται τα τέλη περιαγωγής εντός Ε.Ε. το 2015

Καταργούνται τα τέλη περιαγωγής εντός Ε.Ε. το 2015

Τέλος τα τέλη roaming ως τα Χριστούγεννα 2015

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της κατάργησης των τελών περιαγωγής (roaming), στο πλαίσιο μίας ευρύτερης ψηφοφορίας για την υποστήριξη της πρότασης κανονισμού της Επιτροπής για μία "Συνδεδεμένη Ήπειρο" και μία ενιαία τηλεπικοινωνιακή αγορά σ' αυτή. Η κατάργηση των τελών roaming αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα Χριστούγεννα του 2015.

"Tο 2010 είχα υποσχεθεί ότι θα καταργηθούν τα τέλη περιαγωγής έως το 2015 και τώρα είμαστε ένα βήμα μακριά από την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος" δήλωσε η Neelie Kroes, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια για τις Ψηφιακές Tεχνολογίες, η οποία υποσχέθηκε ότι η ΕΕ βρίσκεται κοντά στην άρση πολλών ακόμη εμποδίων ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορούν να απολαμβάνουν συνεχή επικοινωνία χωρίς κόστος όπου και αν βρίσκονται (αναφερόμενη με αυτό τον τρόπο και στο "καυτό" ζήτημα της ουδετερότητας στο Διαδίκτυο).

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν την αναθεώρηση των σχετικών κανονισμών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει η τελική συμφωνία να έχει πραγματοποιηθεί έως τα τέλη του 2014. Ένα χρόνο αργότερα φαίνεται πως το roaming θα αποτελέσει οριστικό παρελθόν για τις επικοινωνίες μέσα στις χώρες της ΕΕ τουλάχιστον... Ελπίζουμε, ωστόσο, και ο συνολικότερος στόχος της ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιών και του net neutrality να επιτευχθούν αντίστοιχα...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις