Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο ψυγείο του ΠΓΝΠ παραμένουν τα δύο βρέφη - Δικαστικές αποφάσεις περιμένει το νοσοκομείο για να επιτραπεί η ταφή τους

Πάτρα: Στο ψυγείο του ΠΓΝΠ  παραμένουν τ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Την Τρίτη καταδικάστηκαν στην Ηλεία μητέρα και γιαγιά που πέταξαν το μωρό στα σκουπίδια

Ήταν δύο υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο. Η μία αφορούσε το αγοράκι από το Αλεποχώρι Αχαΐας, το οποίο η μάνα του έδειρε μέχρι θανάτου για να σταματήσει να κλαίει και η άλλη το βρέφος  από την Ηλεία , το οποίο μάνα και γιαγιά  πέταξαν στα σκουπίδια.

H υπόθεση της Ηλείας αναβίωσε την Τρίτη στο Κακουργειοδικείο Πύργου . Οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν αλλά το μωρό λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών ακόμα δεν έχει ταφεί.

"Από τη στιγμή που ενημερώθηκα για τις περιπτώσεις των βρεφών κινήθηκαν όλες οι νομικές ενέργειες που χρειάζονται για να επιτραπεί η ταφή. Ότι προβλέπεται νομικά έχει γίνει από την πλευρά του νοσοκομείου προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες δικαστικές αποφάσεις οι οποίες για να εκδοθούν χρειάζονται από δύο έως δέκα μήνες, οπότε περιμένουμε" δήλωσε στο thebest.gr ο Διοικητής του ΠΓΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος.

Άταφο παραμένει και το βρέφος από το Αλεποχώρι που χτύπησε μέχρι θανάτου η μητέρα του τον Ιούλιο του 2013 και στη συνέχεια το έβαλε νεκρό στην κατάψυξη. Τα παιδιά δεν ήταν δηλωμένα στο Ληξιαρχείο, γεγονός που προκάλεσε εμπλοκή στην διαδικασία ταφής τους.

Καταδικάστηκαν μάνα και γιαγιά


Η τραγωδία που συνέβη λίγες ημέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο του 2013 στο Νιοχώρι Κυλλήνης, «ζωντάνεψε»  στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Πύργου. Σύμφωνα με το Ilialive.gr η γιαγιά και η μάνα, ενός νεογέννητου βρέφους που το πέταξαν στον κάδο των σκουπιδιών λίγα λεπτά μετά τη γέννησή του, καταδικάστηκαν για την πράξη τους αυτή. Αποδέχθηκαν το γεγονός και προσπάθησαν να ελαφρύνουν τη θέση τους προτάσσοντας το φόβο για την αντίδραση του συζύγου και πατέρα.

Στο ΜΟΔ Πύργου γιαγιά και μητέρα του βρέφους δεν αρνήθηκαν την πράξη τους. Όμως θέλοντας να ελαφρύνουν τη θέση τους ανέφεραν και πάλι το φόβο προς τον σύζυγο της 44χρονης και πατέρα της 20χρονης, αλλά και την κατακραυγή των ομοεθνών τους, για μια ανύπαντρη μητέρα, λόγω και των αυστηρών αρχών της θρησκείας τους (μουσουλμάνοι). Στην υπόθεση κατέθεσαν ο σύζυγος και πατέρας που έδειξε αρκετά απόμακρος, δύο οδηγοί απορριμματοφόρων που εκτελούσαν το δρομολόγιο από το Νιοχώρι στη χωματερή, αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση και ένας αλλοδαπός κάτοικος του χωριού.

Μετά την ακροαματική διαδικασία, το Δικαστήριο έκρινε ένοχες τη 44χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και την 20χρονη για παιδοκτονία από πρόθεση και αθώες για την περιύβριση νεκρού, όπως περιέγραφε το κατηγορητήριο. Η 44χρονη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η 20χρονη σε δεκαετή κάθειρξή. Οι δύο γυναίκες άσκησαν έφεση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκαν πίσω στη φυλακή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις