Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το θανατηφόρο…φτάρνισμα!

Το θανατηφόρο…φτάρνισμα!

Του Απόστολου Βουλδή Δημοσιογράφου

Σε τρομακτική μάστιγα έχει εξελιχθεί πλέον ένα ακίνδυνο κρυολόγημα, που ξεκινά από απλό φτάρνισμα και καταλήγει σε πέρασμα της Αχερουσίας!

Στην εποχή μας όπου η ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης έχει προσφέρει την απτή δυνατότητα αντιμετώπισης ασθενειών, που έως σήμερα αποτελούσαν πραγματικές πληγές και η τεχνολογία παρέχει απίστευτες ευκαιρίες αποκατάστασης της πληγείσας υγείας , συμπολίτες αφήνουν την τελευταία πνοή τους από γρίπη!

Ακούγεται –και είναι- εξωφρενικό. Όμως δεν είναι παρά η ωμή πραγματικότητα. Εως σήμερα στην χώρα μας περισσότεροι από 110 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από γρίπη.

Και τα στοιχεία δεν αμφισβητούνται, καθώς προέρχονται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων. Η ασθένεια πραγματικά θερίζει κι εμείς ανήμποροι ανακοινώνουμε μονάχα τρόπους πιθανής αποφυγής.

Δικαίως θα αναρωτηθείτε τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεδομένου ότι και στην γηραιά ήπειρο κρυολογούν και ενδεχομένως συχνότερα εξαιτίας  των ακραίων (πολλές φορές) καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Ανατρέχοντας στα στοιχεία του αντίστοιχου ευρωπαϊκού κέντρου θα διαπιστώσουμε πως στην Γαλλία με εξαπλάσιο πληθυσμό τα θύματα αγγίζουν τα 52, στην Αγγλία με –επίσης- εξαπλάσιο πληθυσμό κανένα. Ενώ στην Σουηδία με ελάχιστα μικρότερο αριθμό κατοίκων μόλις 4.

Είναι άραγε ποιο ανθεκτικοί οι υπόλοιποι ευρωπαίοι από τους έλληνες; Εάν το ισχυριζόταν κανείς θα ήταν τουλάχιστον βλάξ!

Επειδή κάθε τι έχει και την εξήγησή του, ούτε η θανατηφόρα εξέλιξη της γρίπης παραμένει στις αναζητήσεις του επιστήμονα-ερευνητή. Το αντίδοτο υπάρχει. Και δεν είναι άλλο από την πρόληψη με την χρήση εμβολίου στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Απλές λύσεις για απλούστερες ασθένειες.

Είμαστε όμως ικανοί να δούμε πιο πέρα από την μύτη μας; Ή μάλλον μπορούμε να φροντίσουμε για την υγεία των νεοελλήνων και όχι να αναλωνόμαστε πως το ΙΚΑ θα γίνει «πρώην», πως το ΕΟΠΠΥ θα περάσει κι αυτό στην ιστορία των πειραματισμών του πρόσκαιρα ευρισκόμενου στον αρμόδιο υπουργικό θώκο και πως θα δημιουργήσουμε το ΠΕΔΥ;

Αυτονόητη θα πείτε η αναγκαιότητα του εμβολιασμού όσων είναι ευάλωτοι, ώστε το απλό φτάρνισμα να μην μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Κι όμως τα στοιχεία αποδεικνύουν το αντίθετο. Τα ελάχιστα θανατηφόρα κρούσματα στην Ευρώπη και η εκατόμβη της Ελλάδας μας υπενθυμίζουν την ανυπαρξία προληπτικής ιατρικής φροντίδας.

Κάτι που επισημαίνουν όλοι οι υγειονομικοί φορείς στους κυβερνώντες. Σημειώνοντας πως την επόμενη φθινοπωρινή περίοδο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι  για τον δύσκολο Χειμώνα που ακολουθεί. Να κάνουμε δηλαδή το αυτόδηλο: να εμβολιάσουμε τον πληθυσμό και να μην τον αφήσουμε στην τύχη του. Αρκεί να ξιφουλκούμε με εργαζόμενους σε νοσοκομεία και  γιατρούς σε αμφιθέατρα για την χαμένη τιμή του ΕΣΥ, παρουσία βεβαίως τηλεοπτικών καμερών, προκειμένου να αποδείξουμε την αγωνιστικότητά μας!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις