Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες από τα ναζιστικά στρατεύματα, στα Σελλά

Πάτρα: Εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες...

Χθες Κυριακή

Ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελλών, πραγματοποίησαν χθες, Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, εκδήλωση μνήμης για τους Έλληνες αγωνιστές  που την 1η Ιανουαρίου 1944, έπεσαν στα Σελλά από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής κατά την επιδρομή που πραγματοποίησαν στο χωριό.

 

Το μνημόσυνο τελέστηκε στις 9.30 το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σελλών. Στη συνέχεια έγινε προσκλητήριο πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων.

Οι πεσόντες, ήταν:

Γεώργιος Γιαχός από τα Σελλά, Ιωάννης Κωστόπουλος από τα Σελλά, Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος από τα Σελλά, Θεοφάνης Γκοτσόπουλος από τον Μ. Ποντιά, Σωτήρης Σωτηρίου από τη Ζάχολη Κορινθίας, Βαγγέλης Πανόπουλος από τον Άγιο Νικόλαο, Ηλίας Γκολφινόπουλος από τη Ζάχολη Κορινθίας, Σπύρος Μαλεβής από το Λουτράκι Κορινθίας, Βασίλης Ροδόπουλος από τη Ζαχλωρού και Κωνσταντίνος Μπαστουνάς, από το Αίγιο.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Μπουρδούλης, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Γ. Μανέτας, ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη», Κ. Χριστόπουλος, ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Τσούκαλης, ο Πρόξενος της Γερμανίας, Ανδρ. Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρ. Αλεξόπουλος, το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Λάμπρου, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου εξορισθέντων και φυλακισθέντων «Πέτρινα Χρόνια», Π. Κομματάς, εκπρόσωπος του Α’ Αστυνομικού Τμήματος (Ανθούπολη).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις