Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Πρώτη νίκη για 19 stagers που επιστρέφουν στην δουλειά τους

Αχαΐα: Πρώτη νίκη για 19 stagers που επι...
Ξανάλατος Νίκος

Σωτηρόπουλος: "Όλοι αυτοί που όταν τους προσλάβαμε στον Δήμο μας έλεγαν να μην τους πάρουμε σήμερα πανηγυρίζουν"

Μια σημαντική νίκη πέτυχαν οι 19 συμβασιούχοι των   Δήμων Δύμης και Φαρρών. Νίκη,  η οποία  συνοδεύτηκε από  μια σοβαρή καταγγελία  του Δημάρχου Δημήτρη Σωτηρόπουλου.

Οι 19 συμβασιούχοι, μέχρι την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου τον ερχόμενο Οκτώβριο,  θα επιστρέψουν από Δευτέρα κανονικά στην δουλειά τους.

Όπως είπε ο Δικηγόρος τους Θανάσης Καφεζας, αυτό ήταν ένα μικρό βήμα, σε έναν τιτάνιο αγώνα που θα ακολουθήσει.

Η προσωρινή διαταγή είναι, να γυρίσουν αυτοί οι νέοι άνθρωποι στην δουλειά τους, μέχρι την οριστική απόφαση.

Το δικαστήριο δέχτηκε και με την παραδοχή των δυο Δημάρχων Διονύση Γκοτσούλια και Δημήτρη Σωτηρόπουλου, ότι εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους Δήμους, ήταν πολύτιμοι, τηρούσαν το ωράριο και τις εντολές των προϊσταμένων τους, αλλά και οι συμβάσεις τους ήταν εξαρτημένης εργασίας.

Έτσι από την Δευτέρα θα γυρίσουν στις θέσεις που κατείχαν πριν την απόλυσή τους, ενώ σε ότι αφορά την πληρωμή τους, για μεν τον Δήμο Δύμης, σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου, υπάρχουν τα κονδύλια για να πληρωθούν κανονικά, στον Δήμο Φαρρών όμως υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, με τον Δήμαρχο να δηλώνει ότι με χαρά θα υποδεχθεί τα παιδιά στην δουλειά τους και σε ό,τι τον αφορά θα κάνει τα πάντα, ακόμα και δικαστικά, για να βρεθούν τα χρήματα της πληρωμής τους.

Όμως η καταγγελία βόμβα ήρθε αμέσως μετά από τον Δήμαρχο Φαρρών Δημήτρη Σωτηρόπουλο, ο οποίος είπε πως «μετά την εξέλιξη αυτή, όσοι την εποχή των προσλήψεων μου έλεγαν  να μην τους  προσλάβω είτε γιατί είναι δεξιοί, είτε  γιατί δεν με είχαν ψηφίσει, σήμερα λόγω των εκλογών που έρχονται ,έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός και να τους… συμπαρασταθούν»

Αυτή η δήλωση καταδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, την κοινωνική ταλαιπωρία και τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί μαζί τους και εκατοντάδες άλλοι stagers, οι οποίοι σήμερα μπορεί να μην κέρδισαν τον πόλεμο για την δουλειά, κέρδισαν όμως μια σημαντική μάχη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις