Η Πέγκυ Ζήνα μιλά για τη μητρότητα
«Ήμουν προετοιμασμένη από τότε που την είχα στην κοιλιά. Τα κορίτσια έχουν αδυναμία στον μπαμπά, όμως νιώθω κι εγώ την αγάπη της. Η κόρη μου είναι ερωτευμένη με τον μπαμπά της, αλλά επειδή αγαπάω πολύ και τους δύο, δεν ζηλεύω. Έχω πείσει τον εαυτό μου να μη ζηλεύω» παραδέχεται η Πέγκυ Ζήνα σε συνεέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Χριστίνα Ζάχου και στο περιοδικό «People».
Η ηρεμία στο πρόσωπο, η παιδικότητα στην έκφραση και το μεγάλο της χαμόγελο μαρτυρούν την ευτυχία που βιώνει η Πέγκυ μετά τον ερχομό της μοναχοκόρης της. «Έχω σαν φυλαχτό να μη χάσω ούτε το ρομαντισμό ούτε την παιδικότητά μου και τώρα με την Ηλέκτρα όλο αυτό έχει τριπλασιαστεί. Έχει ψυχικό τίμημα ώστε να διατηρήσω αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα μου, καθώς κινούμαι σε ένα χώρο άκρως ανταγωνιστικό και πολλές φορές μη αξιοκρατικό. Ευτυχώς δεν είμαι από αυτούς που έχουν νιώσει πολλές βολές, όμως υπάρχουν φορές που είμαι μελαγχολική, έχω απογοητευτεί, αλλά φτάνει μια καλή βραδιά που ανοίγεις πάλι φτερά και πετάς» λέει.
Η συνεργασία με τον Ζαχαράτο
Τα επαγγελματικά της φτερά φέτος την οδήγησαν στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Τάκη Ζαχαράτο, στην Πύλη Αξιού. «Είναι ωραίο να προτείνεις πράγματα.Έτσι, δεν σε βαριέται εύκολα ο κόσμος, αλλά δεν βαριέμαι και εγώ τον εαυτό μου. Χαίρομαι τη συνεργασία με τον Τάκη, καθώς είναι μοναδικός στο είδος του. Η χημεία μας έχει δέσει και κάθε βράδυ μού επιφυλάσσει εκπλήξεις επί σκηνής, γιατί περισσότερο αυτοσχεδιάζει παρά πηγαίνει βάσει κειμένου» σχολιάζει, ενώ κι εκείνη μαζί του βγάζει στοιχεία του εαυτού της, όπως το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό, που, όπως δηλώνει, υπάρχουν έντονα στην προσωπική της ζωή.
Η φιλία με τη Βανδή
Στις αρχές της σεζόν είχε ακουστεί πως η Πέγκυ θα συνεργαζόταν με τηΔέσποινα Βανδή, όμως η συνεργασία ναυάγησε. Μήπως τελικά δύο μεγάλα γυναικεία ονόματα είναι δύσκολο να συνυπάρξουν επί σκηνής; «Καθόλου δύσκολο. Έχω συζητήσει αρκετές φορές με τη Δέσποινα και πάντα θα συζητάω, γιατί έχουμε πολύ καλή σχέση. Αλλά όταν συζητάνε δύο καλλιτέχνες, πρέπει και όλα γύρω τους να είναι έτοιμα. Εμείς θέλαμε συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένο άνθρωπο να το επιμεληθεί. Όμως δεν είναι πάντα οι συνθήκες κατάλληλες. Έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση και γι’ αυτό η συγκεκριμένη σκέψη θα είναι πάντα στο μυαλό μας» ξεκαθαρίζει.
Η σχέση με τον Νότη Σφακιανάκη
Πριν από λίγες εβδομάδες η αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από το πλευρό του Νότη Σφακιανάκη, μετά τις δηλώσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. «Θεωρώ ανώφελο να σχολιάσω όσα είπαν και έπραξαν ο Νότης και Δέσποινα. Ελπίζω να ξεχαστεί όλο αυτό και τους εύχομαι να έχουν όμορφες γιορτές. Αυτό που έχω να καταθέσω είναι πως είχα συμμετάσχει τρεις φορές στο πρόγραμμα του Νότη, υπήρξαμε φίλοι και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Ανεξάρτητα αν κάποιες φορές το εκφράζει κάπως περίεργα» σχολιάζει. Αυτό σημαίνει πως ίσως να συνεργαζόταν ξανά μαζί του; «Αυτή τη στιγμή δεν θα συνεργαζόμουν μαζί του. Σε καμία περίπτωση ο λόγος δεν είναι οι πολιτικές ή οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Ο Νότης έχει δηλώσει επανειλημμένα πως στο καλλιτεχνικό του καράβι είναι ο μοναδικός πλοίαρχος. Εγώ λειτουργώ αυτή τη στιγμή κάπως αλλιώς. Είμαι σε μια βαρκούλα, που την έχω ονομάσει “Μανταλένα”, γιατί θέλω να ταξιδεύω σε άλλες εποχές και μου αρέσει να αρμενίζω παρέα με τα φιλαράκια μου. Θυμάμαι πως, όταν με κάλεσε ο Δημήτρης Μητροπάνος για να συνεργαστούμε, μου είπε “Έλα, κορίτσι μου, να αρμενίσουμε φέτος παρέα” εξηγεί η Πέγκυ. Όπως λέει, θεωρεί τη συνεργασία της με τον Μητροπάνο την κορυφαία που έχει κάνει μέχρι σήμερα, γιατί της έμαθε πολλά σε ανθρώπινο επίπεδο. «Ήταν ο καλλιτεχνικός μου πατέρας και τον έχω πάντα μέσα μου».
Η Ηλέκτρα
Η Πέγκυ ήθελε πάντα να γίνει μητέρα. «Είναι ό,τι πιο ονειρεμένο έχω ζήσει, ο σημαντικότερος ρόλος, ο ρόλος που σε ολοκληρώνει ως άνθρωπο. Ήθελα πάντα να φέρω στον κόσμο ένα παιδάκι και ευτυχώς, όταν το θέλησα, δεν άργησε καθόλου ο Θεός να μου το στείλει. Είμαι πολύ δεμένη με την κόρη μου και ο ερχομός της έδεσε περισσότερο τη σχέση μου με τον Γιώργο. Από τότε που έγινα μητέρα, νιώθω ότι οφείλω να είμαι καλύτερος άνθρωπος, γιατί πρέπει να περάσω κάποια μαθήματα στην κόρη μου. Oφείλω να τη γεμίσω με αγάπη και ασφάλεια, για να έχει μια ασπίδα στον κόσμο που θα μεγαλώσει αύριο. Ακόμα και στη δουλειά μου νιώθω ότι πρέπει να είμαι καλύτερη από ποτέ, γιατί θέλω να περάσω στη μικρή πως είναι καλό να ακολουθήσει το επάγγελμα που αγαπάει και να δίνει τον εαυτό της για να γίνει πετυχημένη. Η Ηλέκτρα μού έχει κάνει πολύ καλό σε όλα» εξομολογείται.
Μαμά και κόρη περνούν ατελείωτες ώρες μαζί, καθημερινά. «Μας αρέσει να βλέπουμε τη Λαίδη και τον Αλήτη, να χαλαρώνουμε αγκαλιά λίγο πριν κοιμηθεί, να παίζουμε, να πηγαίνουμε στις κούνιες και σε παιδότοπους. Με τον μπαμπά της πηγαίνει για καφέ. Πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα δεν είχα γίνει μανούλα, είχα γελάσει πολύ με μια συνέντευξη της Μπέττυς Μαγγίρα που έλεγε πως η κόρη της πηγαίνει για καφέ με τον μπαμπά της και αναρωτιόταν τι λένε μεταξύ τους. Αυτό ακριβώς αναρωτιέμαι κι εγώ» σχολιάζει. Όσο για το αν το ζευγάρι σχεδιάζει να αποκτήσει σύντομα δεύτερο μωρό, η Πέγκυ ομολογεί πως δεν είναι στα σχέδιά τους. «Δεν το έχω βάλει σκοπό. Δεν αποκλείω κάτι, αλλά δεν το έχω βάλει σκοπό. Εξάλλου, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει. Αν ο Θεός μού στείλει κι άλλο παιδάκι, ευχαρίστως η Ηλέκτρα θα αποκτήσει αδελφάκι» λέει.
Η βάφτιση
Το περασμένο καλοκαίρι είχε προγραμματιστεί η βάφτιση της μικρής, όμως η απώλεια της αγαπημένης γιαγιάς της Πέγκυς ανέβαλε τα σχέδιά τους. Πότε ηΗλέκτρα θα πάρει και επίσημα το όνομά της; «Την άνοιξη ή μέσα στο καλοκαίρι θα τη βαφτίσουμε. Δεν ήθελα να μπλέξω τη χαρούμενη στιγμή με το δυσάρεστο συμβάν της γιαγιάς μου. Το μυστήριο θα γίνει σε στενό κύκλο, γιατί είναι ένα γεγονός που αφορά την κόρη μου και δεν έχω το δικαίωμα να το χειριστώ σαν δικό μου. Το γάμο μου τον χειρίστηκα όπως ήθελα εγώ και ο σύζυγός μου, ενώ την Ηλέκτρα δεν θα τη βάλω σ’ αυτή τη διαδικασία» εξηγεί. Νονοί της μικρής θα είναι ο Ηλίας Ψινάκης και ο Σπύρος Ριζόπουλος, αγαπημένοι φίλοι του ζευγαριού. «Από τον Ηλία θέλω η Ηλέκτρα να πάρει το χιούμορ και από τον Σπύρο τη μεθοδικότητά του» σχολιάζει η Πέγκυ χαμογελώντας.
Όσο για τα κιλά της εγκυμοσύνης; «Δεν μου έφυγαν και όλα. Μπορώ να πω ότι μετά από δύο χρόνια αισθάνομαι ότι επανέρχεται το σώμα μου. Αφέθηκα και έφαγα ποσότητα φαγητού που δεν είχα ξαναφάει. Δεν ήθελα να έχω το βλέμμα της στερημένης εγκύου, που προσπαθεί να μην πάρει κιλά. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα ευχαριστήθηκα όλα και μετά ως λεχώνα πάλι δεν πρόσεχα. Άρχισα να προσέχω έξι μήνες αφότου γέννησα. Είχα λίγο άγχος, αλλά το ξεπέρασα. Να σου πω την αλήθεια, πιο πολύ οι άλλοι μού είχαν μεταδώσει άγχος» παραδέχεται.
Λένε πως συνήθως η σχέση του ζευγαριού κλονίζεται όταν έρχεται το πρώτο παιδί. Στη δική της περίπτωση λειτούργησε ευεργετικά. «Το παιδί είναι η επισφράγιση της αγάπης και για μένα είναι λογικό να σε δέσει περισσότερο με τον άνθρωπό σου. Στη δική μου περίπτωση αυτό συνέβη» απαντάει γλυκά.
Ο άντρας της ζωής της
Εκτός από σύζυγός της, οΓιώργος Λύρας είναι και ο μάνατζέρ της. Πόσο εύκολο είναι να διατηρηθούν οι ισορροπίες, χωρίς να μεταφέρονται τα προβλήματα στο σπίτι; «Για πολλά χρόνια αφήναμε έξω τα προβλήματα της δουλειάς. Επίσης, ποτέ στις διακοπές, που είναι κάτι ιερό για μας, δεν συζητούσαμε για τα επαγγελματικά. Βέβαια, έχει δύο πλευρές αυτό, καθώς από τη μία κάποιες εντάσεις θα μεταφερθούν μέσα στο σπίτι, αλλά από την άλλη δεν νομίζω να μπορούσα να δημιουργήσω σχέση με έναν άνθρωπο που θα ήταν τελείως άσχετος με τη δουλειά μου. Μπορεί να μην καταλάβαινε το μέγεθος ενός προβλήματος, ακόμα και την έκθεση που έχει η δουλειά μου. Αυτό που έχω καταφέρει το έχουμε χτίσει μαζί με τον Γιώργο και το χτίσαμε με πολλή αγάπη, ώστε να έχει γερά θεμέλια. Να σου πω και κάτι; Όταν υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, κάποιες απαιτήσεις, αυτό νομίζω ότι δυναμώνει ερωτικά τη σχέση» εξομολογείται.
Μετά από δεκαεπτά χρόνια σχέσης ζηλεύει ο ένας τον άλλο; «Δεν μου έχει δώσει δικαιώματα για να ζηλεύω. Αν θα έβλεπα μια ανάρμοστη συμπεριφορά μιας γυναίκας προς τον άντρα μου, θα με πείραζε. Εκείνος δεν ζηλεύει καθόλου» παραδέχεται.
Άραγε την πρώτη φορά που συνάντησε το σύζυγό της είχε διαισθανθεί πως αυτός είναι ο άντρας που θα ζούσε το «για πάντα μαζί»; «Νομίζω ότι το κατάλαβα γρήγορα, γιατί συγκατοικήσαμε νωρίς. Υποσυνείδητα ήξερα ότι αυτή θα είναι η σχέση της ζωής μου. Εγώ δεν έψαχνα ένα αγόρι. Έψαχνα έναν άντρα να είναι δίπλα μου, οπότε αυτό μάλλον είδα τότε» θυμάται.
Οι δύσκολες μέρες
Την περίοδο που η Πέγκυ ήταν 7 μηνών έγκυος, ο σύζυγός της έκανε ένα δύσκολο χειρουργείο στην καρδιά του. Πώς κατάφερε να το διαχειριστεί; «Ήταν πολύ δύσκολο, όμως εκείνη τη στιγμή που έχεις το μωράκι στην κοιλιά σου παίρνεις πολλή δύναμη. Φυσικά όλο αυτό έγινε για καλό, γιατί ο Γιώργος ξαναγεννήθηκε. Έγινε πιο υγιής από ποτέ, βελτιώθηκε πολύ η ποιότητα της ζωής του. Τελικά η Ηλέκτρα έκανε πολύ καλό και στους δυο μας, γιατί προσέχουμε πολύ την υγεία μας. Παρόλο που τότε πέρασα δύσκολα, τώρα μόνο ως κάτι πολύ καλό το θυμάμαι, γιατί άλλαξε τη ζωή μας προς το καλύτερο» αναφέρει.
Εκείνο που χαρακτηρίζει την Πέγκυ είναι η πίστη στον Θεό. Μάλιστα πριν από λίγα χρόνια δεν είχε διστάσει να συστήσει τον πνευματικό της, Νεκτάριο Μουλατσιώτη, στην Αγγελική Ηλιάδη, έπειτα από την άγρια δολοφονία του συντρόφου της. Οι δύο γυναίκες διατηρούν ακόμα σχέση; «Δεν διατηρούμε, αλλά πιστεύω πως στους ανθρώπους πρέπει να προσφέρεις όταν μπορείς. Ένιωσα και εγώ καλά που μπόρεσα να προσφέρω και χαίρομαι που βοηθήθηκε η Αγγελική. Τώρα βλέπω ότι είναι πολύ καλά. Δεν πρέπει να περιμένεις ο άλλος να είναι μια ζωή γαντζωμένος πάνω σου, επειδή κάποια στιγμή έκανες κάτι όμορφο».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










