Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο βρόντο η προσπάθεια του Πετσάλνικου

Στο βρόντο η προσπάθεια του Πετσάλνικου

Μόλις 3,5 εκ. ευρώ συγκεντρώθηκαν στο Ταμείο Στήριξης

Στον… βρόντο πήγε τελικά η προσπάθεια του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου να συγκεντρώσει χρήματα για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους που φθάνει τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ. Έξι μήνες μετά τη δημιουργία του επονομαζόμενου Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας, που καλούσε τους επιφανείς αλλά και τους απλούς πολίτες να συνεισφέρουν με τον οβολό τους για να ξεχρεώσει η Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μόλις που αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ!

Το ποσό κρίνεται ιδιαίτερα χαμηλό και δεν αγγίζει ούτε κατ’ ελάχιστον το προσδοκώμενο. Τα περισσότερα από τα χρήματα μάλιστα μαζεύτηκαν στις αρχές, που είχε αποκτήσει ευρεία δημοσιότητα το Ταμείο. Μάλιστα μέχρι και διαφημιστικές καταχωρήσεις είχαν υπάρξει στις εφημερίδες και τηλεοπτικά σποτάκια, αλλά εις μάτην. Τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ δεν φτάνουν ούτε για... μια ώρα! Και το λέμε αυτό γιατί η Ελλάδα δανείζεται με ρυθμό 4 εκατομμυρίων ευρώ την ώρα!

Μάλιστα, παίρνοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι το Ταμείο που ετέθη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια μέσα σε έξι ολόκληρους μήνες συγκέντρωσε μόλις 3,5 εκατ. ευρώ, τότε για να αποπληρωθεί το χρέος θα πρέπει να συνέχιζε να συλλέγει προσφορές για... 50.000 χρόνια!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΙΤΣΟΥΔΗΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις