Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Κραυγή αγωνίας από την Ιθάκη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση- Άμεση ανταπόκριση από τον Δήμαρχο- To θέμα έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πάτρα: Κραυγή αγωνίας από την Ιθάκη για ...

Από την περιφερειακή σύμβουλο Σμαράγδα Σαρδελή

17.40 Άμεση  ήταν η ανταπόκριση του Δημάρχου Γιάννη Δημαρά  και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κώστα Μπουρδούλη στο αίτημα της περιφερειακής συμβούλου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σμαράγδας Σαρδελή. Το θέμα, όπως πληροφορείται τι thebest.gr  έρχεται προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα.

15.00 Κραυγή αγωνίας από την Ιθάκη με αποδέκτη τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.Η περιφερειακή σύμβουλος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σμαράγδα Σαρδελή ζητά με επιστολή της που περιήλθε σε γνώση του thebest.gr την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής της Πάτρας ώστε να επανασυνδεθεί ακτοπλοϊκά η πόλη με το νησί της Ιθάκης.

Άλλωστε, η διακοπή της γραμμής είναι προφανές ότι επισύρει απώλειες για την αγορά της Πάτρας, πέραν φυσικά της απομόνωσης που συνεπάγεται για το νησί.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Aξιότιμε κ.Δήμαρχε,

Αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων,

Μετά τη συγκοινωνιακή απομόνωση της Ιθάκης και την αποσύνδεσή της με την Πάτρα από την 1/11/2013, λόγω των πολλών και ποικίλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν – προβλήματα εξυπηρέτησης σε θέματα υγείας ή διοικητικά θέματα, σοβαρά προβλήματα στον εφοδιασμό εμπορευμάτων κλπ, ζητάμε τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας για άμεση ακτοπλοϊκή επανασύνδεσή μας με την Πάτρα που αποτελεί «γραμμή ζωής» για την Ιθάκη.

Το λιμάνι της Πάτρας, ως κεντρικό εμπορικό λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας εξυπηρετούσε πλήρως και ανέκαθεν το νησί μας βοηθώντας στον εμπορικό, αναπτυξιακό και τουριστικό χαρακτήρα της Ομηρικής Ιθάκης.

Παρακαλώ όπως στην επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου θέσετε ως θέμα την συνέχιση της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα αλλά και την αειφορία της ούτως ώστε να μην επιτραπεί ξανά η διακοπή της από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας.  Η ακτοπλοϊκή αυτή γραμμή πρέπει να διατηρηθεί για να συνεχίσει να εξυπηρετεί καθημερινά τους κατοίκους της Ιθάκης αλλά και τους επισκέπτες μας.

Ευελπιστούμε στην ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου σας για την ισχυροποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

Σας ευχαριστώ

Με τιμή

Σμαράγδα Σαρδελή

Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ι.Ν.

Αρμόδια για θέματα Π.Ε.Ιθάκης

(σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Ι.Ν. – ΦΕΚ Β’ 1650/2013)»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά