Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρήκαν ποιος έκλεψε τα παραδοσιακά καζάνια στην Παλαιομάνινα

Βρήκαν ποιος έκλεψε τα παραδοσιακά καζάν...

Ήταν ιδιαίτερης κατασκευής και τεχνικής με ειδικά σφραγίδα

Ένας 23χρονος και δυο συνεργοί του που αναζητούνται είχαν αρπάξει τα έντεκα καζάνια που φυλάσσονταν στο Πολιτιστικό και Λαογραφικό Κέντρο Παλαιομάνινας για το έθιμο του βλάχικου γάμου.
Ένας 23χρονος που ήδη κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα, ήταν ένας από τους αδίστακτους «κυνηγούς» χαλκού που έφτασαν στο σημείο να λεηλατήσουν την πολιτιστική κληρονομία της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας Αιτωλοακαρνανίας, κλέβοντας… χάλκινα παραδοσιακά καζάνια τον περασμένο Φεβρουάριο!

Ο δράστης και δυο ακόμα συνεργοί του οι οποίοι αναζητούνται είχαν αρπάξει τα συνολικά ένδεκα καζάνια που φυλάσσονταν στο Πολιτιστικό και Λαογραφικό Κέντρο για να χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο στο γεύμα του γνωστού εθίμου του βλάχικου γάμου.

Ήταν ιδιαίτερης κατασκευής και τεχνικής με ειδικά σφραγίδα που ανέγραφε τον αριθμό του καθενός και, εκτός από την αξία τους για την παράδοση της Παλαιομάνινας, είχαν και οικονομική αξία ύψους 2.500 ευρώ. Όμως, για τους δράστες ακόμη και οι παραδόσεις πάνε… περίπατο μπροστά στο κέρδος!
Μαζί με αυτήν, εξιχνιάστηκαν από τους άνδρες του τμήματος Αστακού άλλες τέσσερις διαρρήξεις οι οποίες είχαν γίνει στην Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας.
Δυο από αυτές – η πρώτη αποτυχημένη- είχαν γίνει σε διάστημα δυο ημερών το Νοέμβριο του 2012 στο ίδιο αρτοποιείο με λεία ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 3.500 ευρώ και 500 ευρώ σε κέρματα.
Λίγες ημέρες αργότερα, οι δράστες έκλεψαν ένα μοτοποδήλατο και το Φεβρουάριο διέρρηξαν ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ από το όποιο δεν έκλεψαν κάτι.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 23χρονου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή της συμμορίας σε άλλες κλοπές συνεχίζονται.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις