Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Κλειστό τα Σαββατοκύριακα το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας!

Ηλεία: Κλειστό τα Σαββατοκύριακα το Κέντ...

Απαγορεύεται ν΄αρρωστήσεις

Απαγορεύεται να… αρρωστήσουν οι κάτοικοι της ορεινής ζώνης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όπως καταγγέλλουν στo patrisnews.com.Το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας εδώ και καιρό λειτουργεί αυστηρά σε πενθήμερη βάση και δίχως εφημερίες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να προσεύχονται μην αρρωστήσουν το Σαββατοκύριακο.

Κατά διαστήματα, γιατροί που είναι διορισμένοι στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, καλούνται να κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο του Πύργου, με συνέπεια ακόμα και ελάχιστοι γιατροί που έχει το Κέντρο Υγείας, να μη βρίσκονται εκεί.

Επιπροσθέτως, εάν συμβεί κάτι πιο σοβαρότερο, είναι υποχρεωμένοι να διανύσουν απόσταση 45 χλμ έως την Κρέστενα και 60 ως τον Πύργο –και μάλιστα σε δύσβατο δρόμο– με υψηλό κόστος μετακίνησης, αφού και η συγκοινωνία προς και από την περιοχή είναι περιορισμένη.

«Ερχόμαστε και αν βρούμε κανέναν γιατρό εξυπηρετούμαστε. Έρχονται άνθρωποι από όλα τα χωριά και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούμε. Παλιότερα ήταν καλύτερη η κατάσταση. Έχω έρθεις τρεις φορές σε μια εβδομάδα και ακόμα τίποτα» δηλώνει ο κ. Γιώργος Αδαμόπουλος από την Ανδρίτσαινας.

Οι κάτοικοι επισημαίνουν στo patrisnews.com και το δυσβάσταχτο κόστος της μετακίνησής τους, καθώς τα έξοδα είναι πολλά.

Η κ.Καλλιόπη μεταβαίνει από το Λιβαδάκι στην Ανδρίτσαινα με ταξί, κάτι που της στοιχίζει 30 ευρώ. «Αν βρω παρέα, μου έρχεται φθηνότερα. Αλλά να έρχομαι και να μη γίνομαι καλά δεν είναι σωστό. Όσο για το Σαββατοκύριακο, απαγορεύεται να αρρωστήσουμε!»

Η Μαρία Μιχαλακοπούλου από τον Μαχαλά στηλιτεύει την έλλειψη οργάνωση και την ανεπάρκεια σε προσωπικό, η οποία έχει ως συνέπεια και την ένταση μεταξύ γιατρών και ασθενών «Πριν από δύο εβδομάδες ήρθα το μεσημέρι στις 2:15 και ο γιατρός έφυγε χωρίς να μου γράψει τα φάρμακα. Αν μας τύχει κάτι σοβαρό, πάμε στο Νοσοκομείο Τριπόλεως. Για τον Πύργο δυστυχώς έχω ακούσει τα χειρότερα».

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά υπερβάλλει εαυτόν. Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ patrisnews.com, οι ασθενείς τηλεφωνούν στα σπίτια των νοσηλευτών τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να τους παράσχουν βοήθεια για τις πρώτες βοήθειες.

Ο Ζαφείρης Κανάκης στηλιτεύει την ανυπαρξία μέριμνας. «Οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι στην περιοχή κι έχουν ανάγκη από ιατρική περίθαλψη. Μας αναγκάζουν να φύγουμε για την Αθήνα με αυτήν την πολιτική» δηλώνει στο patrisnews.com.

 

Ο Άγγελος Γιαννόπουλος υπενθυμίζει τον τουριστικό χαρακτήρα της Ανδρίτσαινας και την ανάγκη για πρόνοια. «Η Ανδρίτσαινα είναι τουριστικό μέρος, λόγω των καταρρακτών της Νέδας και του Επικούρειου Απόλλωνα. Έχει συμβεί να έχουν αρρωστήσει τουρίστες και μετά μιλάμε για τουρισμό και ανάπτυξη. Θέλουν να φύγουμε; Έχει πολλά προβλήματα και είναι εγκαταλελειμμένο».

Ο κ Θεόδωρος Γιαννόπουλος  από τις Συκιές, δηλώνει στo patrisnews.com ότι το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας υπηρετεί πολλά χωριά και πολεμάνε να κόψουν τους γιατρούς.

«Όμως το Σαββατοκύριακο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί κανένας. Αν κόψουμε κανένα χέρι ή πάθουμε κανένα ατύχημα, πρέπει να τρέξουμε ή Πύργο ή Τρίπολη ή στο Ρίο. Πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να μη λείψει ο γιατρός από εδώ. Εξυπηρετεί αρκετά χωριά. Αλλιώς θα κλαίμε τη μοίρα μας. Είναι όλοι μεγάλοι άνθρωποι και έχουν ανάγκη. Το καλοκαίρι που είχαν ατύχημα συμπατριώτες μας με αλυσοπρίονο, θα πέθαιναν.

«Αν αρρωστήσω Σάββατο, μπορεί να πεθάνω. Είμαι αλλεργική. Αν δε βρω γιατρό, μπορεί να πεθάνω. Ευτυχώς ήμουν κοντά κ έφτασα εδω κ έβαλα ορούς. Αλλιώς θα είχα τελειώσει. Όταν έρχομαι εξυπηρετούμαι. Αν δεν βρω γιατρό, πεθαίνω!» προσθέτει αυτοσαρκαζόμενη η σύζυγος του κ.Γιαννόπουλου, Κατίνα.

Η πρόεδρος της ΤΚ Ροβίων, Έφη Αθανασοπούλου υπενθυμίζει στo patrisnews.com το τροχαίο της 17ης Αυγούστου.

«Ο τραυματίας έμεινε 4 ώρες στον δρόμο. Το ασθενοφόρο ήρθε από Αμαλιάδα και ο οδηγός απηύδησε με την απόσταση. Το Κ.Υ. λειτουργεί 5νθημερο. Έστω και μια κορτιζόνη να χρειαστεί ένας άνθρωπος, δεν μπορώ να τη βρει. Έχουμε γιατρό που είναι διορισμένος για το Κ.Υ. Ανδρίτσαινας και τον παίρνουν να κάνει εφημερίες στο νοσοκομείο του Πύργου.  Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρέπει να λαμβάνουν μέτρα για να γίνει κάτι».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις