Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aχαΐα: Πάνω από 1000 παιδιά κλεισμένα στα σπίτια τους - Πρόβλημα με τη μεταφορά κι έλλειψη βοηθητικού προσωπικού στα Ειδικά Σχολεία

Aχαΐα: Πάνω από 1000 παιδιά κλεισμένα στ...

Και φέτος καθυστέρηση στην έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με πρόβλημα μεταφοράς ξεκίνησε για τους μαθητές της Πάτρας και της Αχαΐας και η νέα σχολική χρονιά. Ωστόσο η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη για τα παιδιά με αναπηρία και τους γονείς τους. Αποτέλεσμα είναι προς το παρών, περίπου 1200 μαθητές με Αναπηρία, που φοιτούν στα ειδικά σχολεία, να μην μπορούν να φτάσουν σε αυτά και να παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Το αυτονόητο είναι για μια ακόμα φορά ζητούμενο.

Την ίδια ώρα απουσιάζει από τα Ειδικά Σχολεία της Αχαΐας το απαραίτητο βοηθητικό κι επιστημονικό προσωπικό που χρειάζεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργούν 8 ειδικά Δημοτικά Σχολεία, 24 τμήματα ένταξης σε αντίστοιχο αριθμό σχολείων, έξι ειδικά νηπιαγωγεία και έξι τμήματα ένταξης για παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης λειτουργούν το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής με 102 μαθητές και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με 84 μαθητές.

Όπως αναφέρει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας οι σχετικές πιστώσεις για το απαραίτητο βοηθητικό κι επιστημονικό προσωπικό, (λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι κ.α.) έχουν εγκριθεί κι αναμένει την άμεση κάλυψη των θέσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις