Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ενώπιον της Δικαιοσύνης όλοι οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής - Αμετανόητη η ηγετική ομάδα που αρνείται ν' απολογηθεί - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης όλοι οι συλληφθέ...

Ειρωνικά χαμόγελα, "προπαγάνδα", φωνές και βρισιές από τον αρχηγό και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

22:09 Ασύλληπτος παραμένει μέχρι αυτή την ώρα ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρίστος Παππάς. Για την ώρα κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει κάποιου είδους σκοπιμότητα γύρω από το θέμα αυτό, αν, δηλαδή, απλά κρύβεται μέχρι να περάσει το πρώτο 48ωρο ή αν σχεδιάζει - ως το Νο2 της οργάνωσης - την επόμενη ημέρα για το κόμμα μετά τη σύλληψη της ηγετικής του ομάδας.

Το μοναδικό σημείο ζωής που έχει δώσει δημόσια ο βουλευτής της ΧΑ ήταν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου.

«Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανέναν» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, παρεμβαίνοντας στον Real Fm, στην έκτακτη εκπομπή με τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Άκη Παυλόπουλο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «H συγκυβέρνηση τρέμει τις εκλογές, η χούντα του μνημονίου ένα ανθελληνικό και αντιλαϊκό καθεστώς διώκει την Χρυσή Αυγή, διώκει το φρόνημα του Ελληνικού λαού, η κυβέρνηση αυτή είναι για εμάς μια κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου εναντίον του Γενικού Γραμματέα του Νικόλαου Γ. Μιχαλολιάκου.

Με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιο του λαού. Η κυβέρνηση αυτή για εμάς συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα, τους διεθνείς τοκογλύφους καταστρέφει την πατρίδα. Η πατρίδα, το ελεύθερο φρόνημα δεν φυλακίζονται δεν διώκονται. Οι Έλληνες Εθνικιστές είναι η ελπίδα του Έθνους η αλήθεια και ο λαός θα νικήσουν».

«Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δε θα γίνει», κατέληξε.

21:19 Με καλυμμένα πρόσωπα μεταφέρονται τώρα και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν σήμερα. Στο μεταξύ στην Ευελπίδων παραμένουν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Όση ώρα τα πέντε ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων,  απ' έξω παραμενουν συγεντρωμένοι υποστηρικτές του κόμματος ως ένδειξη συμπαράστασης.

20:00 Φωνάζοντας, βρίζοντας και εκτοξεύοντας απειλές, ο "Φύρερ" της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του κόμματος Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος βγήκαν, με χειροπέδες στα χέρια, από τη ΓΑΔΑ για να μεταφερθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα αρνηθούν να απολογηθούν, θα ζητήσουν τη δικογραφία και προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν ξανά στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής.

19:47 Με ειρωνικό χαμόγελο στα χείλη εμφανίστηκαν τόσο κατά την απαοχώρησή τους από τη ΓΑΔΑ όσο και στην άφιξή τους στα Δικαστήρια της Ευελπίδων ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και αρκετή από τους συλληφθέντες βουλευτές του κόμματος. Δεν παρέλειψαν φυσικά να κάνουν «πολιτική προπαγάνδα» υπονοώντας ότι η υπόθεση με τις κατηγορίες εις βάρος τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σχετίζεται με το Μνημόνιο. 

18:58 Στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος. "Δεν μας φοβίζει τίποτα, το κεφάλι το έχουμε ψηλά", ακούστηκαν να φωνάζουν ορισμένοι από τους βουλευτές ενώ ο κ. Μιχαλολιάκος προσπάθησε να σηκώσει τα χέρια του για να φανούν οι χειροπέδες.

Την στιμή που έφθασε στα Δικαστήρια ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος φώναξε: "Να φάτε Μνημόνιο". Στην Ευελπίδων βρισκόταν και η σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου η οποία όταν τον είδε του είπε: "Αγάπη μου τους ξεφτιλίσαμε".

16.01: Σε λίγη ώρα αναμένεται να μεταχθούν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων οι κρατούμενοι βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο πριν από λίγο υπήρξε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στοκτίριο

 

15.20: Αποκλεισμένος είναι ο πρώτος όροφος της Βουλής, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Επίκειται έφοδος της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας

 

14.56: Παραδόθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Αστυνομία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος. Πέρασε τις πύλες της ΓΑΔΑ

14.42Εφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή αναμένεται να πραγματοποιήσει τις επόμενες ώρες η Ασφάλεια του Κοινοβουλίου με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων, στο πλαίσιο των ευρύτερων ερευνών σε σπίτια και πολιτικά γραφεία, που διεξάγονται απο νωρίς το πρωί.

Να σημειωθεί ότι οι διωκτικές αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τους κ.κ. Χρήστο Παππά και Νίκο Μίχο και ορισμένοι δεν αποκλείουν οι δύο βουλευτές να έχουν βρει καταφύγιο στο Κοινοβούλιο.

14.35: «Η Δημοκρατία έχει θεσμούς για την προστασία της και η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της» τονίζει ο υφυπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κληθείς να σχολιάσει τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Κεδίκογλου τονίζει ότι η υπόθεση «δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική» και αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Την ανάγκη «όλος ο πολιτικός και πνευματικός κόσμος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια της Δικαιοσύνης για να είναι αποτελεσματική απέναντι σε μια εγκληματική οργάνωση» τονίζει ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφορικά με τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.

14.15: Στις εφτά το πρωί οι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι της οικίας του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος που είχε μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι του, φορούσε ακόμα τα εσώρουχα και τους είπε, σύμφωνα με πληροφορίες του enikoς:

Μιχ: Ποιοι είστε εσείς και τι θέλετε;

Αστυνομικοί: Ασφάλεια. Έχουμε εντολή να σας συλλάβουμε.

Μιχ: Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα που κάνετε.

Αστυνομικοί: Έχουμε παραγγελία από τον Άρειο Πάγο κύριε Μιχαλολιάκο.

Μιχ: Να ξέρετε πάντως ότι θα λάμψει η αλήθεια.

Αστυνομικοί: Παρακαλώ ετοιμαστείτε. Πρέπει να έρθετε μαζί μας.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μπήκε στο σπίτι του, ντύθηκε και ακολούθησε τους αστυνομικούς.

13.51: Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.

13.45: Ως υπαρχηγός της οργάνωσης Χρυσής Αυγής φέρεται ο βουλευτής της ΧΑ Χρίστος Παππάς, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη.

13.43: Σε εξέλιξη είναι έρευνες, από δέκα εισαγγελείς, στα σπίτια συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, ανά το λεκανοπέδιο της Αττικής.

12.36 Στο σπίτι του αρχηγού της ΕΛ.ΑΔ Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν τα τρία όπλα, μετέδωσε το mega επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

12.25 Όπλα στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσή Αυγής εντοπίστηκαν νωρίτερα, σύμφωνα με το Mega. Εντοπίστηκαν συγκεκριμένα τρία παράνομα όπλα

Επίσης ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι συνελήφθη ένας εκ των δύο αστυνομικών σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για εισικό φρουρό στην ομάδα ΔΙΑΣ.

11.22 Καταζητoύνται ακόμη οι βουλευτές της ΧΑ Μίχος και Παππάς και όπως μετέδωσε το Mega τους αναζητούν και στην επαρχία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους 30 και πλέον που θα συλληφθούν αναμένεται να είναι και δύο αστυνομικοί για να λογοδοτήσουν για τη σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πού υπηρετούν.

 

10.55: Ο Ηλίας Παναγιώταρος παραδόθηκε στην ΓΑΔΑ λέγοντας στον φρουρό «πες στους Κλουζό ότι ήρθαν σε λάθος διεύθυνση. Μετακόμισα». Στην συνέχεια κατέβηκαν στην είσοδο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και του πέρασαν χειροπέδες.

10.34Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντιεισαγγελία του Αρείου Πάγου στο πόρισμά της περιγράφει με απόλυτο τρόπο και στοιχειωθετημένο την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, δικαστικές πηγές έλεγαν ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουν πάρει μέρος οι βουλευτές σε κάποιες έκνομες ενέργειες αρκεί να θεωρούνται μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, να είναι καθοδηγητές των εγκληματικών ενεργειών που έχουν γίνει κατά καιρούς.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με βάση το άρθρο 187 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα. Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τη μελέτη του πορίσματος του αντεισαγγελέα κ. Χ. Βουρλιώτη, και δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

10.29: Δεκατέσσερεις συνολικά οι μέχρι τώρα συλλήψεις.
Έξω από τη ΓΑΔΑ συγκεντρώνονται μέλη και οπαδοί της Χ.Α.

10.21Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, εξέδωσε συνολικά 38 εντάλματα σύλληψης και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε άλλων βουλευτών, καθώς και καταζητούμενων στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες δεν προέβαλαν αντίσταση και οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να κληθούν και στον εισαγγελέα.

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι' αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

10.10 Στα γραφεία της ΓΑΔΑ μετέβη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, σύμφωνα με το protothema.gr.Ακόμη, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται και ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.

Οι συλλήψεις έγιναν για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση.

Κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «εξάρθρωση» της Χρυσής Αυγής.

09.43 Οι συλλήψεις ξεκίνησαν από τα ξημερώματα με πρώτο τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και ακολούθησε η σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη. Επίκειται η σύλληψη τριών ακόμη υψηλόβαθμων στελεχών ενώ εντάλματα συλλήψεων έχουν εκδοθεί για περίπου 25 μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsit τα άλλα εντάλματα αφορούν Παναγιώταρο, Λαγό και Μίχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει καταθέσει μέρος του πορίσματός του βάσει του οποίου φαίνεται πως στοιχειοθετείται κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Με βάση αυτό εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχειοθετείται καθοδήγηση στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου αναμένεται να τους ληφθούν καταθέσεις. Στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα να τους μεταφέρουν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και στη κατόπιν να μεταφερθούν στον Άρειο Πάγο.

09.20 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη βουλευτών της συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος δεν αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, αναφέρει η zougla.gr

Πληροφορίες αναφέρουν οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σ' έναν ακόμη βουλευτή, ο οποίος φαίνεται να είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη έπειτα από πόρισμα Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.  Συνολικά η Αστυνομία αναζητά 34 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή Γιάννη Λαγού. Δικαστικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι συλλήψεις βασίζονται στις 32 δικογραφίες που έχουν αποσταλεί στον Άρειο Πάγο, καθώς και σε καταθέσεις μαρτύρων.

«Κλείνει» η κάνουλα της κρατικής επιχορήγησης

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή έγινε γνωστό πως σταματάει η κρατική επιχορήγηση στη Χρυσή Αυγή.

Στο στιγμιότυπο ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής καταφθάνει στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις