Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Γιορτάζει η Παντάνασσα το ερχόμενο σαββατοκύριακο

Πάτρα - Γιορτάζει η Παντάνασσα το ερχόμε...

Η ιερά πανήγυρη ωστόσο θα λάβει χώρα στο λυόμενο ναίδριο παραπλεύρως

To νέο εκκλησιαστικό έτος ξεκινάει από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου και η πρώτη μεγάλη εορτή της καινούριας περιόδου είναι αυτή του Γενέσιου της Υπεραγίας Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Πάτρα θα αποτελέσει όπως κάθε χρόνο ο ιστορικός ιερός ναός της Παντανάσσης με τη διαφορά ότι φέτος η ιερά θρησκευτική πανήγυρη θα πραγματοποιηθεί και πάλι στον μικρό λυόμενο ναό, παραπλεύρως στην οδό Αλ. Υψηλάντου και Βότση μιας και ο κυρίως ναός που χρονολογείται από το 1859, έχει καλυφθεί με σκαλωσιές για τις εργασίες ανακατασκευής και αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός του Ιουνίου του 2008.

Οι εργασίες ξεκίνησαν μεν στα τέλη Μαίου με αρχές του περασμένου Ιουνίου, ωστόσο εδώ και πάνω από μήνα έχουν σταματήσει για να γίνουν πρώτα κάποιες εργασίες στο εσωτερικό του ναού που δεν είχαν προβλεφθεί και κριθεί αναγκαίες αρχικά.

Στον μικρό λυόμενο ναό λοιπόν το προσεχές Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί θα εξέλθει τελετουργικά και λιτανευτικά η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Παντανάσσης και θα τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο για προσκύνημα από τους πιστούς που αναμένεται να έρθουν από όλη την Πάτρα και την γύρω περιοχή.

Το απόγευμα στις 6.30 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει και το Θείο λόγο. Στις 22.00 θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης και προιστάμενος του Μητροπολιτικού ναού της Ευαγγελιστρίας, π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος ενώ ανήμερα της εορτής την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 το πρωί στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία θα προεξάρχει και πάλι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί και στο εν εξελίξει έργο της αποκατάστασης του μεγαλοπρεπούς και ιστορικού ναού της Παντάνασσας (το έργο έχει ενταχθεί στις δαπάνες του ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα είναι ετοιμοπαράδοτο τους πρώτους μήνες του 2015).

Την Κυριακή 8/9 στις 18.30 το απόγευμα θα γίνει εσπερινός και παράκληση την Υπεραγία Θεοτόκο όπου θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος από τον ιερό ναό του Παντοκράτορος της άνω πόλης ενώ την Δευτέρα 9/9 όπως πάντα θα γίνει μεθεόρτιος Θεία λειτουργία αφιερωμένη στους γονείς της Παναγίας Ιωακείμ και Άννα.

Στη Θεία λειτουργία της Δευτέρας θα προεξάρχει ο π. Απόστολος Δημητρόπουλος, από την ενορία του Αγίου Ιωάννου της Κάτω Αχαίας.

Επιμέλεια - Τ. Μαρτάτος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις