Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος για τα νέα λατομεία

Αχαΐα: Ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και ...

Στην περιοχή των Δήμων Πάτρας και Ερυμάνθου

Ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την θέση του Συλλόγου για τα νέα λατομεία στην περιοχή των Δήμων Πάτρας και Ερυμάνθου. Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι κινήσεις στην περιοχή που δραστηριοποιείται ο σύλλογός μας και ειδικότερα στην Καλλιθέα Πατρών και στην Χαλανδρίτσα και Πλατανόβρυση του Δήμου Ερυμάνθου, για την πρόθεση εγκατάστασης και λειτουργίας επιχειρήσεων εξορύξεως αδρανών υλικών (λατομεία). Οι κάτοικοι των άνω περιοχών είναι αναστατωμένοι από τις κινήσεις αυτές και ετοιμάζονται να αντιδράσουν δυναμικά.

Ο σύλλογός μας δεν είναι κατ’ αρχήν αντίθετος με την νόμιμη λειτουργία μίας επιχείρησης με αρχές και κανόνες που σέβονται το περιβάλλον και τις τοπικές δραστηριότητες.

Όμως θα μας βρει απέναντι καθένας που θα προσπαθήσει να παρακάμψει την νομιμότητα στο όνομα της όποιας «ανάπτυξης» και των «επενδύσεων» και δεν είμαστε διατεθειμένοι να καταστρέψουμε το φυσικό περιβάλλον και την ζωή των κατοίκων της περιοχής μας, για να τροφοδοτήσουμε με τα φυσικά υλικά του τόπου μας τα μεγάλα έργα του νομού.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις