Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Ούτε ευρώ δεν έχει εισπράξει το Δημόσιο από τη “λίστα Λαγκάρντ”…!»

Άγγελος Τσιγκρής: «Ούτε ευρώ δεν έχει ει...

Με αφορμή το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη “λίστα Λαγκάρντ”, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πέρα από επικοινωνιακά τεχνάσματα, οι ευθύνες όποιων απέκρυψαν στο συρτάρι τους, παρενέβησαν ή αλλοίωσαν το περιεχόμενο της λίστας είναι βαρύτατες.

Η διαπίστωση από τη Δικαιοσύνη ότι η αυθεντική λίστα διαφέρει από εκείνη που είχε παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές, εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα.

Τα ερωτήματα αυτά πρέπει άμεσα και πειστικά να απαντηθούν από την και να βρεθεί η αλήθεια και όχι να μένουμε στους καυγάδες και τις προσωπικές αντεγκλήσεις των μελών της. Επιτροπής της Βουλής .

Η αλήθεια πρέπει να έρθει άμεσα στο φως, όπως άμεση πρέπει να είναι και η απόδοση ευθυνών σε όποιον ανήκουν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Όμως, βαριές είναι οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή, την παντελή έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση αυτού του αντικοινωνικού φαινομένου και την κάλυψη γνωστών και φίλων με αντάλλαγμα την επανεκλογή κάποιων πολιτικών και ίσως και τον αθέμιτο πλουτισμό κάποιων άλλων.

Το μόνο που έκαναν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, ήταν η φορολόγηση των μισθωτών και συνταξιούχων και η είσπραξη φόρων από όσους δεν μπορούσαν να κρύψουν τα πραγματικά τους εισοδήματα.

Όσο για την είσπραξη των αναλογούντων φόρων από τους φοροδιαφεύγοντες της “λίστας Λαγκάρντ”, μάλλον θα περιμένουμε πολύ. Αλλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει…!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις