Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αίγιο: Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της ΕΑΣ- Επίκαιρη ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή

Αίγιο: Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη...

Προς τους Υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών

"Το ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεσή του με την πολιτική διάλυσης, ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων που εφαρμόζει κι αυτή η κυβέρνηση και αναδεικνύει τους κινδύνους, τις γενικότερες αρνητικές συνέπειες αυτής της πολιτικής κατά των εργαζομένων και της αμυντικής ικανότητας της χώρας", αναφέρει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Και στην ερώτηση της η κ. Παπαρήγα συνεχίζει: "Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή, τα εργοστάσια είναι παραγωγικά νεκρά από την έλλειψη παραγγελιών και πρώτων υλών.

Οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.) είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ακόμα και προβλήματα επιβίωσης. Οι θέσεις εργασίας έχουν συρρικνωθεί κατά εκατοντάδες όπως έχουν περιοριστεί σημαντικά και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η κατάσταση αυτή εξελίσσεται την ίδια ώρα που στην περιοχή οξύνονται οι ανταγωνισμοί, αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και η ύπαρξη και λειτουργία της πολεμικής βιομηχανίας γίνεται όλο και πιο αναγκαία.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στις χώρες με τις μεγαλύτερες δαπάνες για όπλα και πυρομαχικά σε σχέση με το ΑΕΠ και παράλληλα σπαταλά εκατομμύρια για την στήριξη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε χώρες όπως το Ιράκ, Αφγανιστάν την Σομαλία κ.α. και τη χρηματοδότηση των νατοϊκών αναγκών.

Καλείται η Κυβέρνηση,
· Να απαντήσει τι μέτρα θα πάρει για να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση της εταιρείας και να σταματήσει η κοροϊδία ότι δεν υπάρχουν χρήματα την ίδια ώρα που κάθε μήνα δίνονται εκατομμύρια για τις «ανάγκες» που προαναφέρθηκαν. Για να συναφθούν συμβάσεις και να μην καλύπτονται οι ανάγκες σε όπλα, πυρομαχικά και άλλα απαραίτητα υλικά από εισαγωγές που κοστίζουν και αυξάνουν την εξάρτηση της χώρας.
· Να τοποθετηθεί συγκεκριμένα στις θέσεις του ΚΚΕ και στη γενικότερη κριτική που ασκούν οι εργαζόμενοι τονίζοντας ότι η Κυβερνητική πολιτική επιδιώκει τη συρρίκνωση, ιδιωτικοποίηση ή και το κλείσιμο της μοναδικής στη χώρα πολεμικής βιομηχανίας όπλων και πυρομαχικών, βγάζοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους και αυξάνοντας σε κρίσιμη για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας περίοδο, την οικονομική της αιμορραγία και την παραπέρα εξάρτησή της από τα μονοπώλια του κλάδου, άλλα κέντρα και μηχανισμούς στον κρίσιμο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις