Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Την υπογραφή των συμβάσεων για λαχεία και πάροχο του ΟΠΑΠ, ζητά το ΤΑΙΠΕΔ

Την υπογραφή των συμβάσεων για λαχεία κα...

Υπογραμμίζει τη σημασία των συμβάσεων αυτών για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ

Πρόσκληση στην κοινοπραξία με επικεφαλής τον ΟΠΑΠ να προσέλθει προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση για τα κρατικά λαχεία, απηύθυνε το ΤΑΙΠΕΔ, ζητώντας, παράλληλα, να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot για τον τεχνολογικό πάροχο του Οργανισμού. Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπογραμμίζει τη σημασία των συμβάσεων αυτών για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ και ζητεί από όλες ανεξαιρέτως τις εμπλεκόμενες πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα σχετικά με 12ετή παραχώρηση των κρατικών λαχείων και την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, το ΤΑΙΠΕΔ έσπευσε να διευκρινίσει τα εξής:

«1) Τον Νοέμβριο 2011, το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για λογαριασμό του Δημοσίου για την παραχώρηση της αποκλειστικής άδειας για την εκμετάλλευση και λειτουργία των κρατικών λαχείων για 12 έτη.

Τον Δεκέμβριο 2012, τον διαγωνισμό κέρδισε κοινοπραξία 4 εταιριών (ΟΠΑΠ Α.Ε., Scientific Games, Lottomatica και Intralot), η οποία προσέφερε εφάπαξ ποσό 190 εκατ. ευρώ, ενώ το ελάχιστο εγγυημένο έσοδο του Δημοσίου ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ το πρώτο έτος και 50 εκατ. ευρώ ανά έτος για καθένα από τα υπόλοιπα 11 έτη της παραχώρησης.

Η σύμβαση μεταξύ της κοινοπραξίας και του ΤΑΙΠΕΔ, ενεκρίθη από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις 17 Απριλίου 2013.

Το ΤΑΙΠΕΔ επιμένει με συνέπεια και συνέχεια (ως εξάλλου οφείλει), η κοινοπραξία, επικεφαλής της οποίας είναι ο ΟΠΑΠ, να προσέλθει να υπογράψει τη σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ, όπως έχει υποχρέωση.

Η σύμβαση παραχώρησης των κρατικών λαχείων, καθώς και τα θέματα που καθόριζαν τις σχέσεις των μετόχων της κοινοπραξίας, όπως π.χ. η σύμβαση μετόχων (shareholders agreement) και οι αμοιβές των μελών της υπό την ιδιότητα τους ως προμηθευτών της κοινοπραξίας τους (είναι ταυτόχρονα μέτοχοι και προμηθευτές), ήταν διαθέσιμα στην ψηφιακή βάση δεδομένων του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. 'Αρα και απολύτως γνωστά, πριν από την υποβολή της προσφοράς της στην Emma Delta, την εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ.

2) Περαιτέρω, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ζητήσει από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να υπογράψει τη σύμβαση για τον τεχνολογικό πάροχο με την Intralot, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΟΠΑΠ και την έγκριση (με πλειοψηφία 71% και 29% λευκό) της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας της 5ης Απριλίου 2013.

Σημειωτέον ότι οι συμβάσεις για τα κρατικά λαχεία και τον τεχνολογικό πάροχο είναι πολύ σημαντικές, τόσο για τον ΟΠΑΠ όσο και για την πώληση του 33% των μετοχών της εταιρείας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά