Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: Ιράν θυμίζει το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: Ιράν θυμίζει το «λο...

Στην Αθήνα ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων

«Ουδείς αμφιβάλλει ότι είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στην ΕΡΤ, αλλά όχι με αυτόν τον βίαιο τρόπο», δήλωσε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων Ντιανιέλ Κον-Μπεντίτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου, προσθέτοντας πως οι μεθοδεύσεις αυτές «θυμίζουν Πούτιν και Ιράν».

Αναφερόμενος στο «εύκολο», όπως το χαρακτήρισε, κλείσιμο της ΕΡΤ από την ελληνική κυβέρνηση, ο Κον-Μπεντίτ έκανε αναγωγή στη Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι  η καγκελάριος Μέρκελ δεν θα μπορούσε να ποτέ να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στη Γερμανία και συμπλήρωσε ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο η ΕΡΤ, αλλά γενικότερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση στην Ευρώπη, γι' αυτό και οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης, η Ρεβέκα Χαρμς, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.

Αμέσως μετά, ο Κον-Μπεντίτ επισκέφθηκε το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στους οποίους εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις