Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το THEBEST.GR αποκαλύπτει: Όταν η... "τρελή" επισκεψιμότητα μιλάει... Κινέζικα - Με το αζημίωτο φυσικά

Το THEBEST.GR αποκαλύπτει: Όταν η... &qu...

Τα "ρομποτάκια" και τα... μεγάλα νούμερα

Το thebest.gr προειδοποίησε χθες για τα καταγέλαστα «ρομποτάκια» του Διαδικτύου και τις… μεγαλοπρεπείς «λαμογιές» που κάποιοι μετέρχονται ώστε να δείξουν ότι «σκίζουν» σε επισκεψιμότητα όταν, στην ουσία, δεν τους ξέρει κανείς…

Επανερχόμαστε, αυτή την φορά μ’ ένα μήνυμα προς τους υποψήφιους διαφημιζόμενους στο Διαδίκτυο.

Υπάρχει στην Ελλάδα ιστοσελίδα που το 94,57% της επισκεψιμότητας της προέρχεται από χρήστες εκτός Ελλάδας και μάλιστα, τα περισσότερα από τα κλικ προέρχονται από την Κίνα! Τι ακριβώς συμβαίνει;

Το λεγόμενο «Paid Internet Traffic» αποτελεί μια μέθοδο που χρησιμοποιείται από ιστοσελίδες που δεν καταφέρνουν να έχουν υψηλή επισκεψιμότητα και στρέφονται σε εταιρείες που παρέχουν αύξηση των επισκέψεων στην ιστοσελίδα τους.

Εταιρίες στο εξωτερικό αναλαμβάνουν επί πληρωμή να «εκτοξεύουν» την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων για να μπορούν να δείχνουν «εξωπραγματικά» νούμερα από τη μια μέρα στην άλλη. Κυριολεκτικώς!

Αν και στον κλάδο της πληροφορικής δε συνίσταται ποτέ η αγορά Web Traffic, αρκετοί επιτήδειοι μπαίνουν στη διαδικασία να το κάνουν, μόνο και μόνο για να προβάλλουν τα στοιχεία επισκεψιμότητάς τους ως πολύ μεγάλα και να παρουσιάσουν την ιστοσελίδα τους ως μια από τις κορυφαίες, με αποτέλεσμα να «εξαπατούν»  υποψήφιους διαφημιζομένους.

Φυσικά οι «επισκέπτες» αυτοί, όχι μόνο δεν είναι αναγνώστες της ιστοσελίδας, αλλά δεν βρίσκονται καν στη χώρα καταγωγής της. Προκύπτουν δηλαδή φαινόμενα με μια ιστοσελίδα να διαφημίζει ότι έχει πάνω από 1 εκατομμύριο αναγνώστες σε ένα μήνα και μόλις το 5% αυτών ή ακόμα και πολύ χαμηλότερο να είναι από την Ελλάδα!

Αυτά και επανερχόμαστε…

Υ.Σ. Ευχαριστούμε θερμά το cretalive.gr για την βοήθεια του να περιγράψουμε το φαινόμενο. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετώπισαν προ καιρού και στην Κρήτη.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις