Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Θέλουμε να σας εξυπηρετήσουμε στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας αλλά δεν μπορούμε!" - ΦΩΤΟ

Πάτρα: "Θέλουμε να σας εξυπηρετήσου...

Ενημερωτικά πανό ανήρτησαν στην είσοδο οι εργαζόμενοι

Με δύο τεράστια πανό έχουν «διακοσμήσει» την είσοδο του Άγιου Ανδρέα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε μια προσπάθεια να ενημερώνουν άμεσα τους ασθενείς και τους συνοδούς τους για τις «τριτοκοσμικές» συνθήκες που επικρατούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν τους πολίτες ότι, παρά τις καλές δικές τους προθέσεις, αδυνατούν να τους εξυπηρετήσουν όπως θα έπρεπε λόγω των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν.

Ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε ιατρικά υλικά. Στα δύο αυτά πανό αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Συγγνώμη… θέλουμε να σας εξυπηρετήσουμε… αλλά δεν μπορούμε! Γιατί οι κυβερνώντες με τις περικοπές τους μας αφήνουν:
-Χωρίς Ιατρούς, προσωπικό και χωρίς υλικά
- Χωρίς κτιριακές εγκαταστάσεις
Τα μνημόνια βλάπτουν σοβαρά την υγεία.», και

«Δεν υπάρχουν πλεονάζοντες – Υπάρχουν ελλείψεις. Καμία απόλυση, μόνιμες προσλήψεις.»

Πριν από λίγες μόνος μέρες το thebest.gr είχε αναδείξει το πρόβλημα με την παροχή υπηρεσιών υγείας στον Άγιο Ανδρέα καθώς και τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο, εδικά τις ημέρες που εφημερεύει, με τους ασθενείς να κοιμούνται στους διαδρόμους πάνω σε ράντζα.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Πετρόπουλος υπάρχουν μέρες που το νοσοκομείο εφημερεύει με μια νοσηλεύτρια σε κάθε Τμήμα, ενώ στο 409 παρατηρείται το φαινόμενο μια νοσηλεύτρια να καλύπτει μαζί το Οφθαλμολογικό, το ΩΡΛ ακόμα και το καρδιολογικό.

«Στην κυριολεξία αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε όπως πρέπει τους ασθενείς. Το άγχος που τραβούν οι συνάδελφοι για ν’ ανταπεξέλθουν δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια», προσθέτει.

Πέραν των ελλείψεων σε προσωπικό το νοσοκομείο αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα με την καθημερινή του λειτουργία καθώς τα οικονομικά δεν επαρκούν για να πλένονται συνεχώς τα σεντόνια, να διατηρείται η καθαριότητα στους χώρους, ενώ παρατηρούνται ελλείψεις και σε υγειονομικό υλικό.

«Ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος φέτος κατά 13%. Επιπλέον το Νοσοκομείο θα «φορτωθεί» και την μεταστέγαση στο νέο διώροφο κτίριο που θα κοστίσει 400.000 ευρώ. Εάν η κατάσταση ήταν πέρυσι οριακή, φανταστείτε τι έχει να συμβεί φέτος», επισημαίνει ο κ. Πετρόπουλος.

Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα κλείσουν την είσοδο του Νοσοκομείου και θα καλέσουν τον Υπουργό Υγείας να λειτουργήσει εκείνος τον Άγιο Ανδρέα υπό αυτές τις συνθήκες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις