Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Λουκέτο στην EVIMA ασφαλιστική- Στον αέρα 270.000 ασφαλιστήρια- Αναστάτωση και στην Πάτρα

Λουκέτο στην EVIMA ασφαλιστική- Στον αέρ...

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εταιρεία είχε αυξήσει την παρουσία της στον κλάδο του αυτοκινήτου, με πολλά ασφαλιστικά πρακτορεία

Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας «EVIMA GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία λειτουργούσε γραφείο και στην Πάτρα στην οδό Ρήγα φεραίου, αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.  Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν κυρίως στον κλάδο αυτοκινήτων και κατείχε περίπου 270.000 ασφαλιστήρια.

Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ, η εταιρεία δεν μπορούσε να διατηρήσει επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας, απαίτηση, κάτι αναγκαίο για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου δικαιούχου ασφαλίσματος. Παράλληλα παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση και δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα.

Αναστάτωση επικρατεί  και στην Πάτρα  καθώς πολλοί επιχειρηματίες περίμεναν αποζημιώσεις ενώ αρκετοί οδηγοί που είχαν ασφαλίσει εκεί τα αυτοκίνητα τους θα χρειαστούν να αλλάξουν Ασφαλιστική Εταιρία.

270.000 ασφαλισμένοι σε απόγνωση

Το μεγάλο πρόβλημα φυσικά εντοπίζεται στους 270.000 περίπου ασφαλισμένους, οι οποίοι χάνουν ουσιαστικά το ασφαλιστήριο τους. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εταιρεία είχε αυξήσει την παρουσία της στον κλάδο του αυτοκινήτου, με πολλά ασφαλιστικά πρακτορεία που συνεργάζονταν μαζί της να βρίσκονται σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τους πελάτες. Σε απόγνωση φυσικά βρίσκονται και οι 100 εργαζόμενοι της EVIMA. Από νωρίς σήμερα το πρωί, τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σύνταγμα έχουν σφραγιστεί από τον εκκαθαριστή.
Σύμφωνα με ότι προβλέπει ο νόμος (N 400/70 αρ.3 παρ.6 σε συνδυασμό με ΠΔ 237/86 αρ.25 παρ.4), τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου ισχύουν για 30 ημέρες από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας της εταιρείας. Οπότε αν κάποιος είχε ασφαλίσει πρόσφατα το όχημα του για έξι μήνες, χάνει τους πέντε από αυτούς και θα πρέπει να κάνει συμβόλαιο με άλλη εταιρεία. Σε περίπτωση που προκληθεί ατύχημα εντός του διαστήματος των 30 ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το «Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων» (ΝΠΙΔ).

Οι έχοντες απαιτήσεις από τους λοιπούς κλάδους ζημιών, όπως και από τα καταβληθέντα - μη δεδουλευμένα - ασφάλιστρα, θα ικανοποιηθούν κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον εκκαθαριστή. Οι ασφαλισμένοι στην εταιρεία δύνανται να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της (http://www.evima.gr), καθώς και από υπαλλήλους της εκκαθάρισης, καθημερινά, από ώρα 10.00 έως 14.00 στα τηλέφωνα της εταιρείας και από τον επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης στο τηλέφωνο 6949 962802.

Σε δηλώσεις του στη zougla.gr, ο υπεύθυνος στον κλάδο του αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Κώστας Μπρετσιάς, τόνισε χαρακτηριστικά, «αυτό είναι ένα ακόμα πλήγμα στο χώρο και ουσιαστικά οι χιλιάδες των ασφαλισμένων χάνουν τα λεφτά τους. Όλοι τους θα πρέπει να μεταφέρουν το ασφαλιστήριο του οχήματος σε άλλη εταιρεία, καθώς αν για παράδειγμα είχαν 12 μήνες ασφάλιση στην EVIMA, πλέον χάνουν τους 11».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά