Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ανύπαρκτη κοινωνική ευαισθησία

Ανύπαρκτη κοινωνική ευαισθησία

του Μιχάλη Στρατουδάκη

Η σαρωτική λαίλαπα κατά των εισοδημάτων των φτωχών μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, δεν άφησε άθικτες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Περιορίσθηκαν σε δραματικό βαθμό οι πενιχρές αποδοχές τους. Τα προβλήματα των ευαίσθητων αυτών ομάδων φρικτά, αλλά δεν τα συνειδητοποίησε ποτέ κανείς υπεύθυνος, αν υπάρχουν τέτοιοι στην σημερινή δραματική κατάσταση που ζούμε.

Εκτός αυτών τους στέρησαν σε μεγάλο βαθμό το δικαίωμα στη άθληση, κάτι το οποίο είναι ζωογόνο για τους ΑμεΑ . Οι αποστολές στην παρολυμπιάδα του Λονδίνου ήταν περιορισμένες για λόγους οικονομίας. Αθλητής των «ΤΙΤΑΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ» που συγκέντρωσε τις προϋποθέσεις απεκλείσθη λόγω του περιορισμού των συμμετοχών

Προσφάτως για δύο αθλητές μας υπεβάλαμε συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες στην Αττάλεια, πλην όμως  θα λάβουν μέρος ιδίοις αναλώμασι. Θα κινηθούν  δηλαδή με δικά τους έξοδα!!!  Πρόκειται για δραματική κατάσταση στο θέμα αντιμετωπίσεως των Αθλητών ΑμεΑ.

Και η στέρηση των αναγκαίων πιστώσεων προς τις Ομοσπονδίες, αποτελεί αδικαιολόγητη και ασυγχώρητη συμπεριφορά του Κράτους έναντι των ατόμων αυτών αλλά και έναντι του συνόλου του Ελληνικού Λαού. Και αυτό γιατί από  τα χρήματα του ΟΠΑΠ διέθεσε το 2012 26 εκατομμύριο Ευρώ σε ποδοσφαιρικές ομάδες!! Είναι ανώνυμες Εταιρείες και στους αγώνες τους έχουν εισιτήριο, εισπράττουν από διαφημίσεις στους χώρους των γηπέδων έχουν χορηγούς και άλλες πηγές γενναίων εσόδων.  Πως είναι δυνατόν να χαρακτηρισθεί αυτή ή άκρως άδικη συμπεριφορά; Το 2011 οι ΑμεΑ κατήλθαν σε  διαδηλώσεις στην Αθήνα  γιατί δεν διέθεσε το Κράτος  500.000 Ευρώ προς διοργάνωση των υπό του Νόμου προβλεπομένων ετησίων αγώνων.

Αυτή η κρατική αναλγησία, που είναι άγνωστη στο  ευρύ κοινό και ο   αχαρακτήριστος νεποτισμός πληγώνουν βαθύτατα όλους εμάς και επιβεβαιώνουν την άποψή μας για ανάλγητο κοινωνικώς Κράτος.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις