Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κλειστά για μια ώρα τα καταστήματα της Πάτρας την Πέμπτη 20 Μαΐου

Κλειστά για μια ώρα τα καταστήματα της Π...

Ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπως γνωστοποιεί με δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ, στο οποίο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: "Ουσιαστική και δυναμική ήταν η παρουσία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ το Σαββατοκύριακο. Κατ’ αρχήν έγινε αυτό, για το οποίο εδώ και πολύ καιρό ο Εμπορικός Σύλλογος επέμενε, προκειμένου να υπάρχει ουσία και αποτέλεσμα στη διάρκεια των διαδικασιών, να είναι δηλαδή διήμερης διάρκειας οι εργασίες με προσκεκλημένους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων, αλλά και των κοινωνικών φορέων.

Έτσι παρούσα ήταν η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, η οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, απηύθυνε «έκκληση για συστράτευση όλων των δυνάμεων», προσθέτοντας, ότι «στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει τα κόμματα να επιτίθενται στους επιχειρηματίες, οι επιχειρηματίες στους πολιτικούς, οι πολιτικοί στους επιχειρηματίες, οι τρίτοι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και πάει λέγοντας, δημιουργώντας ένα ''γαϊτανάκι'' ευθυνών».

Ο διάλογος κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ήταν έντονος, ενώ κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας είχαν την ευκαιρία να παραδώσουν υπόμνημα στην κυρία Κατσέλη, με τα καυτά προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Πάτρας –που είναι προβλήματα όλων των μικρομεσαίων πλέον- όπως και με τον Γ.Γ. Εμπορίου Στ. Κομνηνό,  συναντήθηκαν  με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών (ΠΟΜΙΔΑ) Στρ. Παραδιά, συζητώντας μαζί του, το μεγάλο πρόβλημα με τα ενοίκια των καταστημάτων.

Στη συνάντηση της Υπουργού με το Προεδρείο  του Ε.&Ε.Σ.Π. η υπουργός διαβεβαίωσε ότι το  ΤΕΜΠΜΕ   τίθεται σε εφαρμογή αυτή την εβδομάδα δηλαδή πρόγραμμα χρηματοδότησης Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, και εμπορευμάτων επιπλέον εξασφαλίζει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ο Πρόεδρος του Ε.&Ε.Σ.Π. ζήτησε να επεκταθεί και σε τυχόν οφειλές από ενοίκια. Το πρόγραμμα προσφέρει χαμηλότοκα δάνεια που αναμένεται να ανακουφίσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και να τις διευκολύνουν στη συνέχιση της δραστηριότητάς τους.

Ένα θέμα που ετέθη στη Γενική Συνέλευση , είναι η  στάση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας και συγκεκριμένα του προέδρου του Παν. Καρέλλα και του Αντιπροέδρου Ν. Γιαννέτου και  με αφορμή το γεγονός, ότι στην προηγούμενη 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση  όταν η Ε.Σ.Ε.Ε. και όλοι οι Σύλλογοι της χώρας αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους, η Αθήνα απεφάσισε στο παραπέντε το αντίθετο, αποπροσανατολίζοντας έτσι την κοινή γνώμη και φέρνοντάς την επί της ουσίας «απέναντι» στον εμπορικό κόσμο.

Για την νέα 24ωρη απεργία της 20ης Μαΐου (Πέμπτη) που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η Γ.Σ. ΕΣΕΕ αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, η απόφαση για τον τρόπο συμμετοχής αφίεται στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.

Έτσι, ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, αποφάσισε να προτείνει στα μέλη του, να συμμετέχουν και συμπαρασταθούν με χαμηλά φώτα και αναστολή των εργασιών από τις 11:00 π.μ. έως 12:00 δεδομένου ότι την επομένη είναι μεγάλη γιορτή, διευκολύνοντας έτσι και τους καταναλωτές.

Τέλος, ένα ακόμα θέμα που έθεσε από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας είναι κάθαρση και πλήρη διαφάνεια του ΚΑΕΛΕ Πελοποννήσου."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά