Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Γονείς: Μήνυμα που σπάει κόκκαλα - Αφήνουμε στα παιδιά μας χρέη, μην τα αφήσουμε και αμόρφωτα!

Πάτρα - Γονείς: Μήνυμα που σπάει κόκκαλα...

Με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι και οι ενήλικες χρειάζεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις καταλήψεις

Την αντίθεσή της στις καταλήψεις σχολείων εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πάτρας, με ανακοίνωσή της που εστάλη στο thebest.gr, στην οποία αναφέρει ότι οι ενήλικες χρειάζεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δοθεί λύση στα προβλήματα της παιδείας.

"Η χώρα μας μαστίζεται από μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση σε πολιτικό, κοινωνικό και  πολιτιστικό επίπεδο που αποκορύφωμά της είναι η σημερινή οικονομική κρίση που χτυπάει κυρίως τη φτωχή  και του μέσου εισοδήματος ελληνική οικογένεια.

Το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα παγκόσμια οικονομικά κατεστημένα έχουν δέσει τη χώρα μας χειροπόδαρα και απαιτούν συνεχώς και νέες θυσίες από τους Έλληνες πολίτες.

Η πολιτική των υποτελών κυβερνώντων με τα μνημόνια,  έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου με ολέθριες επιπτώσεις στην υγεία, στην παιδεία και σε κάθε μορφής κοινωνικό αγαθό.

Η πολύπαθη παιδεία μας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα που χρονίζουν και που δεν φαίνεται  να υπάρχει διάθεση από τους εκάστοτε κυβερνώντες να τα επιλύσουν.

Όμως η επίλυση των προβλημάτων της παιδείας και όλων των προβλημάτων του τόπου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί στους ανήλικους μαθητές.

Οι μικρές πλάτες των ανήλικων μαθητών δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος όλων  αυτών των σοβαρότατων προβλημάτων.

Η Ενώση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων εκφράζει την αντίθεσή της  για άλλη μια φορά, στο απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό φαινόμενο των καταλήψεων  των σχολείων.

Είναι γνωστό ότι οι καταλήψεις των σχολείων  δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα,    αντιθέτως πρόσθεσαν προβλήματα στο σχολείο και στην παιδεία γενικότερα. Και είναι παράδοξο αλλά και περίεργο,  γιατί κάποιοι επιμένουν σ αυτή την τακτική που δεν οδηγεί πουθενά και δημιουργεί αδιέξοδα στους μαθητές και  στους γονείς τους πρωτίστως.

Ας αναλάβουμε οι ενήλικες τις δικές μας ευθύνες  και ας αφήσουμε τα ανήλικα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολείο, έστω και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τους αφήνουμε χρέη, ας μην τα αφήσουμε και αμόρφωτα.

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, την Προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς και τους Διευθυντές και καθηγητές κάθε σχολείου να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, και να κάνουν ό,τι πρέπει  για το άμεσο άνοιγμα των σχολείων. Είναι βασική και στοιχειώδης υποχρέωσή τους.

Καλούμε επίσης τους γονείς να βρεθούν άμεσα κοντά στο σχολείο και στους μαθητές ώστε με συζήτηση και διάλογο με τα παιδιά,να βρούν λύσεις στοχεύοντας στην επαναλειτουργία των σχολείων, διότι πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι το κλειστό σχολείο    χτυπάει πρώτα και κύρια το μαθητή, κυρίως των χαμηλότερων εισοδημάτων, σπρώχνοντάς τον στα οικονομικά δυσβάσταχτα φροντιστήρια,  δηλαδή χτυπάνε αυτούς τους μαθητές που κάποιοι λένε υποκριτικά ότι στηρίζουν με τις καταλήψεις.

Θα πρέπει να μπουν μπροστά οι ενήλικες, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, για να υπερασπιστούν  το δικαίωμα των παιδιών στη γνώση και τη μόρφωση και να απαιτήσουν τη λύση των προβλημάτων.

 

Γονείς και εκπαιδευτικοί, χέρι - χέρι θα πρέπει να διεκδικήσουμε:

  1. Να δοθούν άμεσα τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.   Δωρεάν όλα τα βιβλία, πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό  και τηλέφωνα.
  2. Έκτακτη χρηματοδότηση απόρων και ανέργων οικογενειών  για αγορά σχολικών ειδών.
  3. Ένα μικρό γεύμα δωρεάν για τους μαθητές οικογενειών με οικονομικά προβλήματα.
  4. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των μαθητών.
  5. Άμεση επίλυση του προβλήματος των μεταφορών. Εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν όλα τα δρομολόγια.
  6. Διεύρυνση της ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης που δίνει διέξοδο στις φτωχότερες οικογένειες  στην ανάγκη στήριξης των μαθητών.
  7. Μείωση του κόστους συμμετοχής στους παιδικούς σταθμούς στα χαμηλά εισοδήματα.
  8. Σχολικά Τμήματα μέχρι 20 μαθητές. Όχι συνένωση θετικής και  τεχνικής κατεύθυνσης. Άμεση  κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. Μείωση της ελαστικής εργασίας των εκπαιδευτικών.
  9. Άμεση εκταμίευση του κονδυλίου για τις επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων. Όχι άλλη καθυστέρηση  σε κτίρια με προβλήματα επικινδυνότητας. Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών.

10.  Κανένα Σχολείο κλειστό. Ούτε μία ώρα άσκοπα χαμένη για τους μαθητές.

 

Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία  για όλα τα παιδιά, που θα  τους παρέχει σύγχρονη και ολόπλευρη μόρφωση.Οι γονείς των μαθητών, απαιτούν στα θέματα παιδείας  να μην γίνει η παραμικρή έκπτωση και περικοπή που να υποβαθμίζει το ρόλο και τη  λειτουργία της".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις