Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινός λήστεψε Τράπεζα στη Ρόδο! - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του - Συνελήφθη ο συνεργός του στην Πάτρα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πατρινός λήστεψε Τράπεζα στη Ρόδο! - Ανθ...

Οι δράστες που είναι γνωστοί στην Αστυνομία άρπαξαν 25 χιλιάδες ευρώ από την Εθνική Τράπεζα

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί της Ρόδου για τον εντοπισμό των δυο ληστών της Εθνικής Τράπεζας  που έγινε την Παρασκευή με λεία 25.000 ευρώ. Οι ληστές έχουν αναγνωριστεί και πρόκειται για δυο νεαρούς ο ένας από την Πάτρα και άλλος από τη Χαλκίδα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρόοδος» της Ρόδου συνελήφθη και ο συνεργός τους στην Πάτρα, ο οποίος  στο πλαίσιο της κατάθεσής του, υποστήριξε ότι «δάνεισε το όχημά του σε έναν εκ των δύο, αφού είναι φίλος του», αλλά και ότι «δεν γνώριζε ότι θα το χρησιμοποιούσαν γι’ αυτό το σκοπό».

Οι δύο ληστές και ο ένας φερόμενος ως συνεργός, είναι ηλικίας 27, 24 και 22 ετών, γεννηθείς το ’85, το ’88 και το ’90, αντίστοιχα.

Οι αστυνομικοί, του συνόλου των υπηρεσιών του νησιού της Ρόδου, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές, αλλά και υπό την εποπτεία των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ερευνούν τα πάντα, προκειμένου να καταφέρουν να συλλάβουν τους δράστες.

Πραγματοποίησαν έρευνα στο ξενοδοχείο των δραστών, σε οικίες, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες. Ψάχνουν, ώστε να καταφέρουν να εντοπίσουν που κρύβονται οι δύο ληστές. Μάλιστα, μέρος των πειστηρίων, που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο των δραστών μάρκας Fort Fiesta, το οποίο εγκατέλειψαν φοβούμενοι τη σύλληψή τους, έχει ήδη σταλεί προς εξέταση σε εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας.

Οι ληστές, που έχουν απασχολήσει και κατά το πρόσφατο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές.

Οι φωτογραφίες των δύο ληστών, που αναζητούνται στη Ρόδο, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Πηγή: proodos.net

Οι φωτογραφίες των δύο ληστών, που αναζη...

Οι φωτογραφίες των δύο ληστών, που αναζητούνται στη Ρόδο, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Πηγή: proodos.net

Η κινηματογραφική ληστεία στην Εθνική τράπεζα

Οι δύο ληστές, φορώντας μαύρα κράνη (με μαύρα φιμέ τζάμια), έφθασαν έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής τράπεζας της Ρόδου, που βρίσκεται στην πλατεία Κύπρου, λίγο πριν τις 12.30 προχθές, το μεσημέρι.

Στάθμευσαν την κλεμένη μαύρη μοτοσικλέτα, μάρκας honta afrika ΚΒΙ792, που είχαν αφαιρέσει τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας από κατοικία στην περιοχή της Αγίας Αναστασίας, έξω από την τράπεζα και συγκεκριμένα απέναντι από αναψυκτήριο που βρίσκεται αριστερά της τράπεζας και μπήκαν μέσα σε αυτήν.

Οι δράστες, όπως πληροφορείται το thebest.gr, φώναξαν «ληστεία, πέστε όλοι κάτω» και κατευθύνθηκαν ο ένας δεξιά στα ταμεία και ο άλλος αριστερά στους πελάτες της τράπεζας. Αυτός που κατευθύνθηκε αριστερά προς τους πελάτες, τους σημάδευε έναν – έναν και τους έλεγε ότι «εάν σηκώσουν το κεφάλι τους, θα τους πυροβολήσει».

Ο δεύτερος ληστής, που κατευθύνθηκε προς το ταμείο, σημάδευσε την ταμία με το όπλο του και της ζήτησε να του δώσει όλα τα χρήματα. Μέσα σε περίπου ένα λεπτό είχαν πάρει τα χρήματα και συγκεκριμένα το ποσό των 25.000 ευρώ, τα οποία και τοποθέτησαν μέσα σε ένα σάκο. Ακολούθως, εξήλθαν της τράπεζας. Στην πλατεία Κύπρου βρισκόταν η σύζυγος του ανθρώπου που η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας.

Η γυναίκα αναγνώρισε τη μηχανή του συζύγού της και άρχισε να φωνάζει!

Τότε, οι δράστες και ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν, άρχισαν να πυροβολούν με αβολήδοτα φυσίγγια στον αέρα, προκειμένου να εκφοβίσουν την γυναίκα, αλλά και εναντίον δημοτικού αστυνόμου, που προσπάθησε να τους σταματήσει. Άμεση ήταν και η παρέμβαση δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι καταδίωξαν τους δράστες, δεχόμενοι τα πυρά τους, αφού άρχισαν να τους πυροβολούν, προκειμένου να καταφέρουν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στο πλαίσιο καταδίωξης των ληστών με τα μαύρα κράνη, εντόπισαν την κλεμένη μηχανή επί των οδών Μιχαήλ Πετρίδη και Πατρών, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες έφθασαν στο νησί και το οποίο ανήκει σε έναν Πατρινό, ο οποίος συνελήφθη, όπως επιβεβαιώνει το thebest.gr.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σταθμευμένο πίσω από το Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν δύο πιστόλια (το ένα από τα οποία αποτελεί απομίμηση), ο σάκος με το ποσό των 24.625 ευρώ, (που είχε κλαπεί από την τράπεζα), αλλά και οι ταυτότητες των δραστών. Οι ληστές, εκμεταλλευόμενοι την πρόσκαιρη παύση της καταδίωξης, εναπόθεσαν όλά τους τα αντικείμενα στο όχημα, που εντόπισαν οι αστυνομικές Αρχές.

Στον περιβάλλοντα χώρο της τράπεζας, όπου είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικοί που περικύκλωσαν το κατάστημα της Εθνικής, αλλά και πλήθος κόσμου, που προσπαθούσε να καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κάλυκες αβολήδοτων φυσιγγίων των 9mm.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις