Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βγενόπουλος κατά Πάγκαλου, Σηφουνάκη, Κόκκαλη και διεφθαρμένων πολιτικών

Βγενόπουλος κατά Πάγκαλου, Σηφουνάκη, Κό...
Νασόπουλος Νάσος

Η συνέντευξη του προέδρου της MIG στον Αλέξη Παπαχελά

 

Ο κάθε λόγος σίγουρα έχει αντίλογο και θα έχουν ενδιαφέρον οι απαντήσεις που θα δοθούν σήμερα στον κ. Βγενόπουλο. Ένα όμως είναι σίγουρο και ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όσοι πολιτικοί αναλάβουν σήμερα να του απαντήσουν: ο πρόεδρος της MIG, χθες το βράδυ είπε πράγματα που βρίσκονται στο μυαλό των περισσοτέρων Ελλήνων. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνήθηκε ότι τον ενδιαφέρει η πολιτική, είναι σίγουρο ότι πολλοί τηλεθεατές που τον παρακολουθούσαν, είπαν: αν κατέβει στην πολιτική θα τον ψηφίσω... 

 

"Ρουκέτες" που φτάνουν έως και την αυλή του Πρωθυπουργού έριξε χθες το βράδυ ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στον Αλέξη Παπαχελά στον "ΣΚΑΪ". Η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου και του Υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη, δεν ήσαν τα μοναδικά πυρά, έστω κι αν ήχησαν ως τα πιο εντυπωσιακά, καθώς, τους κατηγόρησε ότι "λένε σαχλαμάρες", όταν αφήνουν υπονοούμενα για «σκοτεινά σημεία» στην εμπλοκή του επιχειρηματία με τον ΟΤΕ και την "Ολυμπιακή". Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα τους έριξες το γάντι: "δεν χρειάζεται να μου απαντήσουν αύριο, αν έχουν διαπιστώσει κάτι επιλήψιμο, ας βγουν να παρουσιάσουν τα στοιχεία, ή ας στείλουν ένα υπόμνημα στις δικαστικές αρχές" είπε.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Βγενόπουλου για την υπόθεση της Siemens και του ΟΠΑΠ και την σχέση του κ. Κόκκαλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ιδιοκτήτης της Intracom απολαμβάνει μιας ιδιότυπης προστασίας και ενίσχυσης με κρατικά κονδύλια. Όσον αφορά στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, ο κ. Βγενόπουλος, υποστήριξε ότι «τα spread ανεβαίνουν και θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν επειδή το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης που έφτιαξε της κυβέρνησης δεν πείθει ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ανάκαμψη» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο πρόεδρος της MIG, αν και έδειχνε θυμωμένος με τους πολιτικούς και δη τον κ. Πάγκαλο και τον κ. Σηφουνάκη, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την πολιτική. Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι θεωρεί τον εαυτό του ενεργό πολίτη και γι' αυτό θα λέει πάντα τις απόψεις του δημόσια, ειδικώς όταν η χώρα κινδυνεύει, όπως στην παρούσα φάση. Τρεις αναφορές του μάλιστα, προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση και για να είμαστε ειλικρινείς, εξέφρασαν τα λαϊκό αίσθημα:

Η πρώτη αφορούσε την Εξεταστική για τη Siemens όπου ο κ. Βγενόπουλος αναρωτήθηκε: πώς είναι δυνατόν να διερευνούν σοβαρά την υπόθεση στη Βουλή και να μην έχουν καλέσει ως μάρτυρα το βασικό συνέταιρο της Siemens στην Ελλάδα; Είναι γνωστό, είπε, ότι η Siemens τις περισσότερες δουλειές στη χώρα, τις έχει κάνει με τον κ. Κόκκαλη, αλλά δεν τον καλούν στη Βουλή να τον ρωτήσουν αν ξέρει κάτι για τις δραστηριότητες της Γερμανικής εταιρίας.

Η δεύτερη αναφορά αφορούσε και πάλι τον κ. Κόκκαλη ως ιδιοκτήτη της Intralot, που συνεργάζεται με τον ΟΠΑΠ. Ρωτάω, είπε ο κ. Βγενόπουλος, γιατί δεν δείχνουν τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ με την Intralot; Γιατί αφήνουν να κυκλοφορούν διάφορα, όπως ότι ενώ η αρχική σύμβαση ήταν ύψους 90 εκ. ευρώ, έχει φτάσει με επεκτάσεις και αναθέσεις τα 400 εκ., και δεν δίνουν στη δημοσιότητα τη σύμβαση;

Η τρίτη αναφορά αφορούσε το κύρος του πολιτικού κόσμου και κατέθεσε την πρόταση να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία όλων των πολιτικών. Αν δεν γίνει μια τέτοιου τύπου κάθαρση, ώστε να πάνε σπίτι τους όσοι πλούτισαν από την πολιτική, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα, είπε ο πρόεδρος της MIG.

Ιδιαίτερη μεταχείριση επεφύλαξε στον κ. Σηφουνάκη εναντίον του οποίου καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς αποδίδοντας αφέλεια ή δόλο σε υπόθεση που αφορούσε χρηματοδότηση από μέρους του επιχειρηματία,  αναδάσωσης σε καμένη περιοχή της Σάμου, ενώ υπαινίχθηκε πως τα χρήματα μπορεί να κατέληξαν αλλού.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις