Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Επιστολή προς Υπουργό Οικονομικών για σεισμοδάνεια

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Επιστολή προς...

"Ο «κύκλος των λουκέτων» γίνεται όλο και πιο ασφυκτικός για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις"

Με την υπ΄αρ.2/52815/0025/4-8-2008 (ΦΕΚ Β΄1559/5-8-2008) απόφαση το Ελληνικό Δημόσιο παρείχε εγγύηση προς τις Τράπεζες για την χορήγηση δανείων για κεφάλαια κίνησης και λοιπές πιστωτικές διευκολύνσεις σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες των Νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 γνωστά ως σεισμοδάνεια.

Η πρώτη δόση του δανείου έπρεπε να καταβληθεί έως την 30/6/2011.

Εκτός όμως από τον εγκέλαδο που «κλόνισε» τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της περιοχής μας, η κρίση  στην χώρα μας σαν αποτέλεσμα κακών εσωτερικών πολιτικών επιλογών αλλά και διεθνών παραμέτρων δημιούργησε ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον για τις χιλιάδες επιχειρήσεις.

Αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες επιχειρήσεις να αναστείλουν τις λειτουργίες τους ή να φυλλοροούν  μετρώντας μήνες ή ημέρες επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Τα μνημόνια με τις λαθεμένες επιλογές και δοσολογίες των περικοπών μισθών και συντάξεων στέρησαν από τις επιχειρήσεις το ελάχιστο οξυγόνο επιβίωσης.

Επειδή για τις λαθεμένες πολιτικές επιλογές δεν ευθύνονται οι επιχειρήσεις  μετά από επίμονες προσπάθειες ενός χρόνου του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών  και άλλων φορέων υπεγράφη τροποποιητική απόφαση  2/49741/0025/30-12-2011 που παρατείνει την αποπληρωμή των δόσεων κατά δύο χρόνια δηλ. 1η δόση την 30/6/2013.

Έξι μήνες μετά την τροποποιητική απόφαση δυστυχώς οι Τράπεζες συνεχίζουν να θέτουν εμπόδια στην ρύθμιση ζητώντας η κάθε μια τα δικά της δικαιολογητικά όπως π.χ. φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα  εν ισχύ ……..κ.ά. , αποδεικνύεται έτσι ότι οι πολιτικές αποφάσεις, οι νόμοι, οι ρυθμίσεις, οι εγκύκλιοι, μέσα από το «κράτος» των Τραπεζών μπορούν να μετατραπούν σε απλά «χαρτιά άνευ σημασίας και αντικειμένου», όταν την συγκεκριμένη στιγμή οι οφειλές του κράτους προς τις επιχειρήσεις ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ. .

Μέσα από το περιβάλλον που περιγράψαμε στα έγγραφά μας καταδεικνύεται η  δεινή θέση των επιχειρήσεων, πολλές απ΄αυτές δεν διαθέτουν ούτε φορολογική , ούτε ασφαλιστική ενημερότητα αλλά ούτε την δυνατότητα να καλύψουν τρέχουσες υποχρεώσεις όπως, ενοίκια κ.λ.π.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας δίνοντας το στίγμα , ποιος χαράσσει την πολιτική και νομοθετεί  η Κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο ή οι Τράπεζες ;

Με ποιο δικαίωμα ακυρώνουν στην πράξη την συμφωνία (τροποποιητική απόφαση ) που επετεύχθη;

Βέβαια δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο θέμα   που αντιμετωπίζουμε  τον   αμοραλισμό και επιθετικότητα των Τραπεζών παρόμοια προβλήματα κωλυσιεργίας αντιμετωπίζουμε  με την υπουργική απόφαση των πυρόπληκτων περιοχών αρ.πρωτ. 2/22475/0025.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας γιατί ο «κύκλος των λουκέτων» γίνεται όλο και πιο ασφυκτικός για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Καλούνται οι συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις Τράπεζες να απευθύνονται στο τηλ. του συλλόγου 2610-273257 κα Βάσω Ππαχριστοπούλου ή στο

e-mail : [email protected]

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά