Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΝΟΔΕ Αχαΐας: Το αίμα του συμπολίτη μας ας είναι το τελευταίο...

ΝΟΔΕ Αχαΐας: Το αίμα του συμπολίτη μας α...

Ανακοίνωση της τοπικής ΝΔ για τη δολοφονία του Αθ. Λαζανά

«Ο άτυχος θάνατος του συμπολίτη μας, που συγκλόνισε το πανελλήνιο είναι ενδεικτικός της μορφής που παίρνει η εγκληματικότητα στην πόλη μας.» Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας, η οποία συνεχίζει με τα εξής:

«Η δολοφονία αυτή φέρνει στην επιφάνεια τις δομικές αδυναμίες του συστήματος αστυνόμευσης, που λειτουργεί σαν να λέει στους πάσης φύσεως εγκληματίες: περάστε, ληστέψετε, σκοτώστε εντελώς ανενόχλητοι

Η ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής είναι αυτονόητο ότι τοποθετεί τους λαθρομετανάστες στο πυρήνα του εγκλήματος

Επικρατεί ήδη ένα αφόρητο κλίμα δυσφορίας στους πολίτες.

Η πόλη μας ταυτόχρονα με την κορύφωση μιας πολύχρονης πορείας παρακμής, είναι αντιμέτωπη και με τον τεράστιο κίνδυνο που δημιουργεί η ασταμάτητη και ογκούμενη λαθρομετανάστευση.

Η αναγνώριση αυτής της μεγάλης πληγής δεν προέρχεται από ρατσιστικά αντανακλαστικά.

Υπάρχει η πραγματικότητα της εικόνας της πόλης μας.

Ο μέσος πατρινός πολίτης έχει μέσα του βαθιά ριζωμένες δημοκρατικές και αντιρατσιστικές πεποιθήσεις. Δεν μπορεί όμως να αγνοήσει αυτή την πολύμορφη πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά είναι δεδομένο ότι δεν είναι όλοι οι μετανάστες, νόμιμοι ή όχι ίδιοι.

Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ σε όλους εκείνους που έχουν ριζώσει στην Ελλάδα, με παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ, στους νοικοκυρέους και στους εργαζόμενους που πέρασαν μια Οδύσσεια και βρήκαν την Ιθάκη τους σε αυτό τον τόπο.

Οι τοπικοί άρχοντες και οι αρχές θα πρέπει να παύσουν να δείχνουν αναποφασιστικότητα στη λήψη μέτρων, να πάψουν να επιρρίπτουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο και να μονοπωλούν τα "ανθρωπιστικά αισθήματα".

Φτάνει πια με την απύθμενη υποκρισία τους.

Θα βρεθούν ίσως μερικοί με «αυξημένες ευαισθησίες» που θα υποστηρίξουν ότι η πόλη μας δεν δικαιούται να κλείσει την πόρτα στις ορδές των εξαθλιωμένων που φτάνουν στο λιμάνι.

Τους απαντάμε ότι η Πάτρα δεν διαθέτει ούτε τις φάμπρικες ούτε την οργάνωση και τις υποδομές να υποδέχεται πλήθος εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών, και προσφύγων, που δεν είναι αφομοιώσιμοι.

Όπως πάμε τα ακραία φαινόμενα θα γίνουν καθημερινά.

Το αίμα θα τρέξει άφθονο στους δρόμους, ο κοινωνικός μας ιστός θα διαρραγεί εντελώς.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει αφάνταστα. Η πολιτεία υποχρεούται να δράσει άμεσα οργανωμένα και αποφασιστικά, στα πλαίσια βέβαια των διεθνών νόμων αλλά και της πρακτικής που επιβάλλει η πραγματικότητα.

Οι πολιτικοί οργανισμοί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο κίνδυνος για το παρόν και το άμεσο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ μεγάλος και ο δημαγωγός που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση βρίσκεται «ante portas».»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις