Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Ξεχάστε επ' αόριστον την πίστωση στα φάρμακα - Εμμένει στην απόφασή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

Αχαΐα: Ξεχάστε επ' αόριστον την πίστωση ...

Δεν ικανοποίησε η συνάντηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Συνεχίζουν επ΄ αόριστον την άρση της πίστωσης στη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας. Αυτή είναι τουλάχιστον η απόφαση του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου που συνεδρίασε χθες. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Μετά την επίσκεψη του προέδρου του συλλόγου μας, μαζί με τους προέδρους των Φ.Σ. Αττικής και Πειραιά, στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους και με δεδομένη την πρόταση της κυβέρνησης από τους Υπουργούς Υγείας κ. Κίττα, Εργασίας κ. Ρουπακιώτη και του προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Βουδούρη, περί «ρύθμισης χρεών Ε.Ο.Π.Υ.Υ.»., το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας, αποφάσισε ομόφωνα:

πως κανένας από τους τρείς άξονες διευθέτησης του προβλήματος που έθεσε η Γενική Συνέλευση της 19.05.12. δεν βρίσκει λύση από τους αρμόδιους. Υπενθυμίζουμε πως τα 3 αιτήματα της Γενικής Συνέλευσης στις 19.05.12. που έλαβε ομόφωνη απόφαση περί άρσης πίστωσης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ήταν:

1. άμεση εξόφληση ΟΛΟΥ του χρέους, συνταγών Μαρτίου, του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

2. άμεση εξόφληση των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων για το έτος 2011, όπως προβλέπεται από το νόμο

3. επαρκής χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, για συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του.

 

Το Δ.Σ. διαπίστωσε, πως ουσιαστικά ακολουθείται παρελκυστική πολιτική από τους ιθύνοντες μακριά από την ουσία των προβλημάτων. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΡΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ, έως πλήρους ικανοποίησης των αιτημάτων της Γενικής Συνέλευσης. Το Δ.Σ. θα συγκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση για επανεκτίμηση του προβλήματος στις 31 Μαΐου ή 1η Ιουνίου, ανάλογα με τις εξελίξεις. Το Δ.Σ. θα λάβει σοβαρά υπόψη του τις αποφάσεις που θα λάβει το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. στις 28.05.12, παρουσία του προέδρου του συλλόγου μας, την Γενική Συνέλευση φαρμακοποιών Πειραιά, που θα διεξαχθεί στις 29.05.12. και την Γενική Συνέλευση των φαρμακοποιιών Αττικής, που θα διεξαχθεί στις 30.05.12 παρουσία και του προέδρου του Συλλόγου μας. Χωρίς αυτό να σημαίνει, πως ο Φ.Σ. Αχαΐας δεν διατηρεί το δικαίωμα της αυτονομίας του στις αποφάσεις.

Η κατάθεση συνταγών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Μαΐου στο γραφείο του συλλόγου μας, θα ολοκληρωθεί, ΟΡΙΣΤΙΚΑ, το Σάββατο 26.05.12. έως τις 16:00 το απόγευμα.

Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας καλεί τα Δ.Σ. όλων των συλλόγων της χώρας, να λάβουν ανάλογες αποφάσεις, στηρίζοντας έτσι με τον αγώνα τους τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., στην πιο δύσκολη καμπή του κλάδου.

Συνάδελφοι, όλοι μαζί θα ξαναστήσουμε στα πόδια του, το κράτος κοινωνικής ασφάλισης".

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις