Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Να δημιουργηθεί στην Πάτρα πλωτό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Να δημιουργηθεί στ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε την πρότασή του στην σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο

Συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα στην Πάτρα, μετά το φόνο του 30χρονου Θανάση Λαζανά και τα χθεσινά πρωτόγνωρα επεισόδια στην Ακτή Δυμαίων, κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Ο κ. Αλεξόπουλος, παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Δημαρχείο, πρότεινε την άμεση λειτουργία ενός πλωτού κέντρου φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest, εκεί θα πρέπει να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφαλούς και ανθρώπινης διαβίωσης για τους μετανάστες και να παραμένουν εκεί μέχρι να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες απέλασής τους.

Η πρόταση Αλεξόπουλου δεν σχολιάστηκε από τους εκπροσώπους των υπολοίπων Φορέων, ο ίδιος πάντως ξεκαθαρίζει ότι προτίθεται αύριο να την θέση και υπό την κρίση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Οφείλουμε, ως τοπικοί φορείς, να μην τα περιμένουμε όλα από την πολιτεία, πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Η πρόταση αυτή μπορεί να συζητηθεί,  να βελτιωθεί, να τροποποιηθεί, είναι όμως εκτιμώ μια λύση για τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν πλέον στην πόλη.

Θα βοηθήσει στην «αποσυμφόρηση» και θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση της εκτόνωσης της εκρηκτικής ατμόσφαιρας. Πρέπει να δράσουμε άμεσα για να προλάβουμε το επόμενο θύμα», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις