Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Άμεση λύση του μεταναστευτικού ζητούν οι κάτοικοι των νοτίων περιοχών

Πάτρα: Άμεση λύση του μεταναστευτικού ζη...

Σήμερα στις 5 το απόγευμα έχουν καλέσει τους τοπικούς φορείς για διάλογο

Η δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά από τρεις λαθρομετανάστες, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι κάτοικοι των νότιων περιοχών της Πάτρας, ζητούν άμεση λύση του προβλήματος και για το λόγο αυτό έχουν καλέσει σήμερα στις 5 το απόγευμα τους φορείς (δήμαρχο, πρόεδρο ΟΛΠΑ, Περιφερειάρχη), σε συνάντηση.

Παράλληλα, έχουν απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής τόσο στους εκπολιτιστικούς συλλόγους, όσο και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ώστε όλοι μαζί να ασκήσουν πίεση προς τους κρατούντες για να βρεθεί λύση.

«Η σημερινή μας διαμαρτυρία είναι ειρηνική και έξω από τα κόμματα. Δεν θέλουμε κανείς να καπηλευτεί τον αγώνα μας. Το μόνο που θέλουμε είναι να λυθεί το πρόβλημα», σημειώνει μιλώντας στο thebest.gr ο Ευθύμης Κόκλας, ξάδελφος του Θανάση Λαζανά.

Όπως αναφέρει σκοπός της συνάντησης, είναι: «Να μας ακούσουν οι φορείς και να τους ακούσουμε για το πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση». Ο κ. Κόκλας σημειώνει πως ελπίδα των κατοίκων είναι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα οι φορείς, ωστόσο δηλώνει με νόημα πως «δεν θα τους περιμένουμε για πάντα».

Οι κάτοικοι θεωρούν ότι μια πρώτη λύση είναι οι εγκαταστάσεις της Πειραϊκής – Πατραϊκής, οι οποίες έχουν καταληφθεί από λαθρομετανάστες, να λειτουργήσουν ως χώρος φιλοξενίας τους, στα πρότυπα της Αμυγδαλέζας, έως ότου απομακρυνθούν όλοι από την Ελλάδα.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις