Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Για μια ακόμη φορά στον Κορυδαλλό ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας - Επισκέφθηκε Ντερτιλή και Τσοχατζόπουλο

Για μια ακόμη φορά στον Κορυδαλλό ο Καλα...

Με την ευκαιρία της εορτής της Μεσοπεντηκοστής

Με την ευκαιρία της εορτής της Μεσοπεντηκοστής ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, συνοδευόμενος από τους Πανοσ. Αρχιμανδρίτες π. Καλλίνικο και π. Δαβίδ, για μια ακόμη φορά επισκέφθηκε τον τελευταίο κατάδικο της δικτατορίας του 1967 που παραμένει έγκλειστος, Στρατηγό Nικόλαο Ντερτιλή, στις φυλακές του Κορυδαλλού και μάλιστα στο κελί του.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Ιεράς Μητρόπολης: «Με τον Στρατηγό έμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα και άκουσε διηγήσεις από τη στρατιωτική του ζωή. Στη συνέχεια η συζήτηση τους αναφέρθηκε σε θέματα πνευματικής υφής, που συνθέτουν τη χριστιανική ζωή. Ο Στρατηγός κ. Ντερτιλής διατηρεί ακμαίο το ηθικό του και παρά το γεγονός ότι έχει συμπληρώσει τριάντα οκτώ (38) χρόνια στο αφιλόξενο περιβάλλον της φυλακής, ουδέποτε αναφέρεται στην ανάγκη αποφυλακίσεώς του! Καθώς κάποιος τον ακούει να διηγείται στιγμιότυπα από τη στρατιωτική του ζωή μπορεί να θαυμάσει τον γενναίο στρατιώτη, τον ατρόμητο άνθρωπο!

Η δειλία σε ανθρώπους σαν τον Νικόλαο Ντερτιλή είναι μια άγνωστη λέξη! Μετά τον Στρατηγό ο Σεβασμιώτατος ήλθε σε άμεση επικοινωνία με όλους τους κρατουμένους στην ίδια αυτή πτέρυγα, που στην πλειονότητα τους είναι νέα παιδιά. Συνομίλησε μαζί τους και τους ευχήθηκε καταλλήλως. Επίσης, με τα μέλη της συνοδείας του, επισκέφθηκε στο κελί του και τον άλλοτε Υπουργό κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος διαμένει στην ίδια πτέρυγα, προς τον οποίο ωσαύτως ευχήθηκε καταλλήλως. Τέλος, κατά την αναχώρηση του, επισκέφθηκε την Διεύθυνση των Φυλακών, το Γραφείο της Εισαγγελίας, την Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας και γενικότερα τις Διοικητικές Υπηρεσίες της Φυλακής. Προς όλους είχε να πει ένα καλό λόγο, ευχήθηκε δε την παρά Κυρίου δύναμη στο πολύ δύσκολο έργο τους. Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του εκεί με πολλή μεγάλη ευγένεια τον συνόδευε η Κοινωνική Λειτουργός κα Νίτσα Κουκούτση».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις