Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνεργασία του Δήμου Πατρέων με εθελοντικές οργανώσεις για θέματα ισότητας

Συνεργασία του Δήμου Πατρέων με εθελοντι...

Ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα

Ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με τη συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη αναφέρει τα εξής: "Για το Δήμο Πατρέων είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι προσπάθειες που πραγματοποιούνται από τις ενεργές εθελοντικές οργανώσεις και μέσα από αυτές οι πολιτικές που εφαρμόζονται να είναι συμπληρωματικές της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πατρέων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής με τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών & Εξυπηρέτησης του Πολίτη, διοργάνωσε τη Δευτέρα 14 Μαΐου, συνάντηση εργασίας για την ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων προγράμματος που προκηρύσσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Ειδικότερα για τα θέματα της ισότητας, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη ανέφερε: «Στην περίοδο που διανύουμε που χαρακτηρίζεται από την οικονομική ύφεσης και την κοινωνική κρίσης, οι περιπτώσεις των γυναικών που υφίστανται βία στο χώρο της εργασίας, της οικογένειας και αλλού αυξάνονται, καθώς η ανεργία και οι οικονομικές δυσκολίες συμβάλλουν στην όξυνση του φαινομένου. Ειδικότερα πλήττονται οι γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις.

Ένα από τα Συμβουλευτικά Κέντρα, που έχει σχεδιάσει η Γραμματεία Ισότητας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, πρόσφατα εγκαινιάστηκε στην Πάτρα ενώ μέσα στο Φθινόπωρο αναμένεται και η έναρξη λειτουργίας του ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, που εντάχθηκε επίσης σε χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ έπειτα από αίτηση που υπέβαλε ο Δήμος μας.

Με ανάλογες ενέργειες ενημέρωσης, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού προσβλέπει στην πιο άμεση συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις και είναι μία προσπάθεια που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις