Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Άμπετ Χασμάν - Η πόλη αποχαιρετά τον δικό της άνθρωπο - Θλίψη σκόρπισε ο χαμός του

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Άμ...

Σήμερα στις 4 το απόγεμα η κηδεία του από το Ά Νεκροταφείο Πατρών

Έδωσε τη μάχη του με την ασθένεια με μεγάλη γενναιότητα και μεγαλείο ψυχής, αλλά δεν άντεξε. Ο Άμπετ Χασμάν έφυγε χθες από κοντά μας και σκόρπισε θλίψη στην πόλη. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4 μ.μ. από το Ά Νεκροταφείο Πατρών.

Μάλιστα οι 34 μουσικοί της Δημοτικής Μπάντας αποφάσισαν να αποδώσουν τις ανάλογες τιμές. "Οι 34 μουσικοί της δημοτικής μουσικής Πατρών που με απόφαση του Δ.Σ έχουν ΠΑΥΘΕΙ οι εργασίες τους και επί της λυπηρής ειδήσεως του ξαφνικού θανάτου του δημοτικού σύμβουλου κ.ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ φίλου,συνοδοιπόρου και ενεργού συμπαραστάτη στο πολύχρονο αγώνα μας

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ

Να παρευρεθούν παιανίζοντας πένθιμα .ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ τις ανάλογες ΤΙΜΕΣ όπως αρμόζει σε  εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ  ΦΙΛΕ ΑΜΠΕΤ", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Ο Άμπετ Χασμάν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ωςε γιατρός και ως υπηρέτης της τοπικής συτοδιοίκησης, συνέδεσε το ονομά του με την προσφορά, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η αγάπη του για την Πάτρα.

Ο ίδιος έγραφε στο FACEBOOK: "Δεν γεννήθηκα εδώ. Εγώ διάλεξα την Πάτρα για πατρίδα μου. Γι' αυτό την αγαπώ τόσο!"

Ο Χασμάν ήταν ένα εξαίρετος γιατρός αλλά και ένας αισιόδοξος και δοτικός άνθρωπος. Οσοι τον γνώριζαν λένε ότι ήταν η χαρά της ζωής και η επιτομή της ανδιοτελούς προσφοράς. Ήταν λάτρης της ελληνικής ιστορίας και του Αλέξανδρου για αυτό και επέλεξε να πάρει το όνομά του αλλά καινα το δώσει στον μικρό του γιο.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ


Ο Άμπετ Αλεξανδρος Χασμάν γεννήθηκε στο Σαλτ της Ιορδανίας  και ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας με 15 παιδιά.  Ήρθε στην Ελλάδα για σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδαζε και εργαζόταν για να εξοικονομήσει τα απαραίτητα χρήματα για τις σπουδές του. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στο Νότιγχαμ, στην Αγγλία και από το 1985 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Ήταν διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδικότητα ως γυναικολόγος - μαιευτήρας. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα κοινά στις δημοτικές εκλογές του 2002 οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2006. 

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2002-2008). Επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2010.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΙΤΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων σε έκτακτη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Άμπετ Χασμάν ο οποίος με την παρουσία του και την εν γένει πολιτική του στάση, καθώς και με την κοινωνική του δράση τίμησε το Σώμα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και υπηρέτησε επάξια τις ανάγκες των δημοτών, ομόφωνα αποφάσισε:

 

Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.

Αντί στεφάνου να κατατεθεί ποσό στο Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, «ΦΛΟΓΑ», όπως ήταν η επιθυμία του εκλιπόντος.

Να αναβληθεί η προγραμματισμένη για το απόγευμα (6.30) της Τετάρτης, 16/5/2012, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να συνεδριάσει εκτάκτως την Τετάρτη, 16/5/2012, στις 2.30 μμ το Σώμα στη μνήμη του Άμπετ Χασμάν.

Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.

 

 

 

Λόγω του θλιβερού γεγονότος της απώλειας του πρώην αντιδημάρχου και εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου, Άμπετ Χασμάν, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις