Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προεκλογική συγκέντρωση της Μαρίας Κυριακοπούλου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προεκλογική συ...

Ισχυρή η «Κοινωνική Συμφωνία» στη Βουλή το μήνυμά της!

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ θα εκλέξει  βουλευτή στην Αχαΐα, έστειλαν οι πολιτικοί φίλοι της Μαρίας Κυριακοπούλου, που κατέκλυσαν την Τετάρτη το βράδυ τον προαύλιο χώρο του σπιτιού της. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, παλιοί σύντροφοί της αλλά και νέοι, διατράνωσαν  την αμέριστη στήριξή τους στο  πρόσωπό της, εκτιμώντας τη συνέπειά της στις αρχές και τις αξίες  της ελευθερίας, της ισότητας, της  δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της  προσφοράς και της εθνικής  αξιοπρέπειας.

"Η πίστη μου ότι, η κοινωνία και η δημοκρατία είναι υπεράνω των αγορών με οδήγησε στην καταψήφιση του καταστροφικού Μνημονίου και τη συμμετοχή μου στην ίδρυση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ", τόνισε η Μ. Κυριακοπούλου, εισπράττοντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα των πολυπληθών φίλων της.

«Στη 15μηνη βουλευτική μου  θητεία -υπογράμμισε- με 51 ομιλίες και 70 ερωτήσεις και αναφορές, αλλά και  παρεμβάσεις στους αρμόδιους  υπουργούς, πάλεψα για την προώθηση λύσεων σε καίρια προβλήματα», ενώ δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της να στηρίζει ότι συμβάλλει στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Αχαΐας.

Η συγκέντρωση ήταν κατά γενική ομολογία μεγαλύτερη από την  αντίστοιχη, που είχε πραγματοποιηθεί  στον ίδιο χώρο στις εκλογές του 2009, γεγονός που αποτέλεσε αντικείμενο  ιδιαίτερου σχολιασμού.

Στην ομιλία της η βουλευτής  Μαρία Κυριακοπούλου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε και τα εξής:

Όλοι γνωρίζουμε γιατί και από ποιους η χώραέφτασε στο χείλος του γκρεμού. Όλοιβιώνουμε τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτικήμε την οποία συμπορεύονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.Τα στοιχεία είναι αμείλικτα, χάσαμε το ¼ τουεισοδήματός μας μέσα σε μια μόνο χρονιά.Πουθενά στον κόσμο αυτή η μείωση δεν έγινεμε τόση βαρβαρότητα. Η κατάσταση θαχειροτερέψει στους επόμενους μήνες.

Η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει τη μεγάληανατροπή ώστε να υψωθεί ένα ισχυρόανάχωμα στον κατήφορο του Μνημονίου καιτης αδιέξοδης λιτότητας. Να προωθηθούνεφικτές λύσεις για να ξαναχτιστεί η οικονομία,οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους και οιπολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

Η ανεξαρτησία μας από κάθε είδουςσυμφέροντα είναι αυτό που μας διαφοροποιεί.Η μάχη που δίνουμε είναι ενάντια σταεξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, είναι μάχηπολιτική. Είμαστε ανεξάρτητοι, δεν μαςκρατάνε πουθενά.

Η Κοινωνική Συμφωνία έχει αποδείξει ότιμπορεί να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Ηπρόεδρός μας Λ. Κατσέλη, ως υπουργόςΑνάπτυξης, συγκρούστηκε με το τραπεζικόκατεστημένο για το νόμο για την προστασίααπό την υπερχρέωση. Δεχθήκαμε σφοδρόπόλεμο, αλλά δεν υποχωρήσαμε. Επίσης οΠρόεδρος της Κ.Ο. Χάρης Καστανίδης, το2010 δήλωνε ότι η τότε Κυβέρνηση δεν είχετην λαϊκή νομιμοποίηση για τις δεσμεύσειςπου είχε αναλάβει απέναντι στους δανειστές.

Η Κοινωνική Συμφωνία, προτάσσει το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για έξοδο από τηνκρίση, το οποίο κατανέμει δίκαια ταφορολογικά βάρη, στηρίζει την αγοραστικήδύναμη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μεπροτάσεις, όπως το κούρεμα δανείων, δίνειπροτεραιότητα στη δημιουργία πυλώναδημοσίου συμφέροντος στο τραπεζικόσύστημα, επαναφέρει τις συλλογικέςδιαπραγματεύσεις στα εργασιακά, εγγυάταιένα ελάχιστο εισόδημα αντί της φτώχειας, καιαξιοποιεί τον δημόσιο πλούτο αντί τουξεπουλήματος.

To ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί προεκλογικά ναπαραπλανήσει τους πολίτες θέτονταςψευτοδιλήμματα και μοιράζοντας ψεύτικεςυποσχέσεις. Εξασφάλισε τα συμφέροντα τωνΤραπεζών, χωρίς να εξασφαλίσει ρευστότηταστην αγορά. Υπόσχεται ότι δεν θα θιγούν οιχαμηλόμισθοι, ενώ έχει συναινέσει σε νέεςμειώσεις μισθών και συντάξεων από τονΙούνιο.

Οσο κι αν προσπαθούν οι κ. Βενιζέλος καιΣαμαράς, παραμένουν δέσμιοι της υπογραφήςτους, που καταδικάζει τους πολίτες σεοικονομική εξαθλίωση και κοινωνικόαδιέξοδο.

Η θεωρία της χαμένης ψήφου είναι μία πονηρήπροπαγάνδα του καταρρέοντος πολιτικούσυστήματος. Χαμένη είναι η ψήφος στοΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που έβαλαν την υπογραφήτους στο δεύτερο Μνημόνιο.

Η Μαρία Κυριακοπούλου, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν με τη δύναμη της ψήφου τους ισχυρή φωνή στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ώστε να είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή, μπροστά στις σκληρές μάχες, χωρίς εξαρτήσεις από τα συμφέροντα και τη διαπλοκή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις