Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:Το 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη της Κανακάρη

Πάτρα:Το 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η διάν...

Ψηφίστηκε χθες απο το δημοτικό συμβούλιο η οριστική μελέτη κατασκευής του έργου

Ένα μεγάλο έργο – ανάσα για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Πάτρας, η διάνοιξη της οδού Κανακάρη, που καρκινοβατούσε επί μία δεκαετία και που ήταν βασικό αίτημα και διεκδίκηση της πόλης, επιτέλους «ξεκόλλησε» και δρομολογήθηκε η δημοπράτησή του. Χθες, Τετάρτη, το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ενέκρινε ομόφωνα, την οριστική μελέτη κατασκευής του έργου και την υποβολή αίτησης χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ.

Αμέσως μετά την έγκριση ένταξης για χρηματοδότηση, το έργο θα δημοπρατηθεί και η κατασκευή του προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2015.

Η μελέτη του έργου ανατέθηκε το 2002. Το 2005 εγκρίθηκε η προμελέτη και ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.

Παρότι το 2008 εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η σύνταξη της οριστικής μελέτης του έργου δεν ξεκίνησε και καθυστερούσε επί μια 6ετία, εξαιτίας διαφωνιών του Δήμου με τους μελετητές για την καταλληλότερη τεχνική λύση (ανοικτή ή κλειστή διατομή στο τμήμα από την οδό Νόρμαν έως την οδό Αγίας Σοφίας).

Ο Δήμος Πατρέων και η Τεχνική του Υπηρεσία προέκριναν την ανοικτή διατομή, για οικονομικούς, πολεοδομικούς, κυκλοφοριακούς, και περιβαλλοντικούς λόγους. Αντίθετα η μελετητική ομάδα προέκρινε την κλειστή διατομή.

Η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε πρωτοβουλίες και πέτυχε την άρση των μέχρι πρότινος διαφωνιών των μελετητών και την εκπόνηση, εντός εξαμήνου, της οριστικής μελέτης με βάση τις εισηγήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που εξαρχής πρότεινε την ανοικτή διατομή.

 

Με την διάνοιξη η Κανακάρη θα γίνει ο βασικός οδικός άξονας εξόδου από το κέντρο της πόλης, ενώ η οδός Κορίνθου θα αντιδρομηθεί και θα αποτελεί το βασικό οδικό άξονα εισόδου στην πόλη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εφαρμογής των κυκλοφοριακών μελετών, εκτεταμένων πεζοδρομήσεων κλπ, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του κέντρου της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις