Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φ. Κουβέλης από το Αίγιο: “Δεν θα γίνουμε το αριστερό άλλοθι της προωθούμενης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ”

Φ. Κουβέλης από το Αίγιο: “Δεν θα γίνουμ...

Περιόδευσε χθες λίγες ώρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα

Το Αίγιο επισκέφθηκε (λίγες ώρες μάλιστα μετά τον παλιό “σύντροφο” Αλέξη Τσίπρα) ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με υποψηφίους και στελέχη του κόμματος στην Αχαΐα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, λίγο πριν μιλήσει σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου.

Ουσιαστικά, ο κ. Κουβέλης έκανε μια επανάληψη (όπως εξάλλου τόνισε) των εξαγγελιών του κατά την διακαναλική του συνέντευξη, που δόθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε παραλιακό κέντρο, επικεντρώνοντας τις δηλώσεις του στο ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν φαίνεται αδιάφορη στο ενδεχόμενο ακυβερνησίας της χώρας και στην κυβερνητική πολιτική, προαναγγέλλοντας το κάλεσμα, εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες, στις προοδευτικές δυνάμεις, ώστε να συναφθεί προγραμματική συμφωνία και ακολούθως η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση με αριστερές κατευθύνσεις και με δύο “κόκκινες γραμμές”: Τον απεγκλωβισμό από το Μνημόνιο αλλά και την παραμονή στην ευρωζώνη και το ευρώ.

Ο κ. Κουβέλης προέβλεψε “σεισμικές ανακατατάξεις” μετά το κλείσιμο της κάλπης, σημειώνοντας πως μπορεί να βλέπει με καλό μάτι τη συνεργασία δύο ή περισσοτέρων κομμάτων για τη νέα κυβέρνηση, αποκλείοντας όμως σε κάθε περίπτωση τη συνεργασία με τον κ. Πάνο Καμμένο και τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”. Σε ερώτησή μας για το αν σκοπεύει να συνεργαστεί η Δημοκρατική Αριστερά με το ΠΑΣΟΚ, δεν απέκλεισε το σενάριο. “Εμείς θέλουμε να ηττηθεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου. Αν όμως οι συνθήκες είναι ανάλογες κι αφού το ΠΑΣΟΚ συμφωνήσει με την προγραμματική συμφωνία που προτείνουμε, θα το δούμε” απάντησε. Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει πως η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν σκοπεύει να δώσει “αριστερό άλλοθι” στην μέχρι σήμερα προωθούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις