Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Τριανταφυλλόπουλου: Δεσμεύσεις της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης

Α. Τριανταφυλλόπουλου: Δεσμεύσεις της ΚΟ...

Τί επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του κόμματος

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος αναφέρεται στις θέσεις του κόμματος για την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης: "Στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ θέτουμε ως πρώτο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και τη συμμετοχή της νέας γενιάς σε ένα νέο κόσμο εργασίας και ανάπτυξης.

Για την αναζωογόνηση του παραγωγικού τομέα και την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας απαιτείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων με:

-Βασικούς πυλώνες στη στρατηγική ανάπτυξης της χώρας τον  αγροτοδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη βιώσιμη αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό αλλά και τις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

-Παραγωγικές αναδιαρθρώσεις στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, στήριξη ανταγωνιστικών προϊόντων και καινοτομίας στη μεταποίηση, καθώς και κίνητρα για αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών, του κατασκευαστικού κλάδου και των υπηρεσιών.

-Την Ίδρυση «Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Εγγυήσεων» με στόχο τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων που συνδέονται με την καλλιέργεια ή/και τη δημιουργία νέων προϊόντων, την επέκταση καλλιεργειών, την εξαγωγική διείσδυση, τη συσκευασία, τυποποίηση και προώθηση προϊόντων κλπ.

-Τη θέσπιση ισχυρών φορολογικών κινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις και θεσμοθέτηση σταθερού και απλού φορολογικού καθεστώτος για 10 έτη.

-Τη ριζική απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση επενδύσεων καθώς και την ίδρυση, αδειοδότηση και λειτουργία επιχειρήσεων με τη λειτουργία υπηρεσίας μίας στάσης.

-Επέκταση Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) για νέες θέσεις εργασίας στην ύπαιθρο και τα αστικά κέντρα.

-Επαγγελματική ειδίκευση και κατάρτιση σε συνδυασμό με την επαγγελματική εμπειρία για ένταξη νέων στην αγορά εργασίας και αξιοποίηση του παραγωγικού  δυναμικού.
Τα μέτρα αυτά αποτελούν τις δεσμεύσεις μας. Γιατί θέλουμε να βάλουμε ένα ισχυρό ανάχωμα στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα και ειδικά τη Δυτική Ελλάδα. Η Αχαΐα δεν αντέχει άλλη ανεργία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις