Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Μπεκιρης: Να αξιοποιηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Αχαΐας

Μ. Μπεκιρης: Να αξιοποιηθούν οι αθλητικέ...

Επεσήμανε μεταξύ άλλων την κακή συντήρηση των αθλητικών υποδομών

Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του αθλητισμού στην Αχαΐα, τόσο στο επίπεδο της εγκατάλειψης των αθλητικών χώρων όσο και στην άρνηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να δώσει κίνητρα στους αθλητές που διακρίνονται σε σημαντικές διοργανώσεις, συζήτησε ο Βουλευτής και πρώην υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Μπεκίρης με εκπροσώπους του αθλητικού κόσμου στο Νομό μας.

Ο κ. Μπεκίρης επεσήμανε μεταξύ άλλων την κακή συντήρηση των αθλητικών υποδομών και ανέφερε ως παραδείγματα τις πρόσφατες δυσλειτουργίες στο κολυμβητήριο «Πεπανός», την εξαθλιωμένη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κολυμβητήριο της Αγυιάς και το γήπεδο ποδοσφαίρου των Προσφυγικών κ.ά.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην κοινωνική σημασία του αθλητισμού και τόνισε ότι η πολιτική των τελευταίων δύο ετών οδήγησε σε μαρασμό το σωματειακό αθλητισμό, κατάργησε το σχολικό αθλητισμό, υπονόμευσε τον μαζικό αθλητισμό, προκάλεσε έξαρση της βίας στα γήπεδα και καχυποψία στους πολίτες για αδιαφάνεια στη διαχείριση των πόρων.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής η Ν.Δ. έχει αποφασίσει με την πολιτική να αναδείξει τον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού στην καθημερινή ζωή του κάθε Έλληνα και σε κάθε του μορφή (μαζικό, σωματειακό, σχολικό, πρωταθλητισμό, κ.α.). «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα επικαιροποιήσει τις κλασσικές Ολυμπιακές αξίες, θα ενισχύσει την άμιλλα, θα προωθήσει τον εθελοντισμό, θα διευκολύνει την κοινωνική ενσωμάτωση ιδιαίτερα των ειδικών κοινωνικών ομάδων (μειονότητες, μετανάστες, κλπ) και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία» επεσήμανε ο κ. Μπεκίρης.

Οι στόχοι της πολιτικής για τον αθλητισμό που θα υλοποιήσει η Ν.Δ. είναι να δημιουργηθούν νέα έσοδα για την εθνική οικονομία, να συντηρηθούν και να αναπτυχθούν οι υφιστάμενες υποδομές, να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν νέες, να διασφαλιστούν οι αυτοδύναμοι πόροι για τη συντήρηση του σωματειακού αθλητισμού και την ανάπτυξη όλων των άλλων μορφών αθλητισμού, και να παραχθούν νέες πηγές αυτοχρηματοδότησης από τον αθλητικό τουρισμό, την αθλητική επιχειρηματικότητα και τις αθλιατρικές υπηρεσίες αποκατάστασης κ.ά.

Μία από τις σημαντικές θεσμικές αλλαγές που θα προωθήσει η Ν.Δ., όπως είπε ο κ. Μπεκίρης, θα είναι στην αγορά του αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα. Εκτιμάται πως η συγκεκριμένη αγορά ανέρχεται στα 9 δισεκατομμύρια Ευρώ, μέρος των οποίων κινείται παράνομα. «Σχεδιάζουμε την εναρμόνιση του θεσμικού μας πλαισίου με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ώστε να εξαλειφθεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος ο παράνομος τζόγος» τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις