Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Σαφάρι" για τα τραπεζοκαθίσματα ξεκίνησε ο Δήμος - Μπαράζ ελέγχων σε όλη την πόλη - Δείτε Φωτο

Πάτρα: "Σαφάρι" για τα τραπεζο...

Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση για την αφαίρεση αδειών λειτουργίας

Aυτοψία σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της Πάτρας για την καταγραφή των τραπεζοκαθισμάτων  και των κατασκευών  που βρίσκονται παρανόμως μπροστά από τα καταστήματα και επί του πεζοδρομίου, χωρίς να  διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, πραγματοποίησε σήμερα από το πρωί, μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και της Διεύθυνσης Προσόδων του Δήμου Πατρέων, μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δοθεί από το Δήμο για την συμμόρφωση των καταστηματαρχών.

Το μικτό κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους σε 29 καταστήματα στις πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Εθνικής Αντίστασης (Όλγας) καθώς και στην οδό Μαιζώνος. Από τα 29 καταστήματα τα 14 είχαν συμμορφωθεί ενώ τα 15 βρέθηκαν να εξακολουθούν να παρανομούν παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Δήμου και την τελική προειδοποίηση ότι αν δεν έχουν συμμορφωθεί έως και την Τετάρτη 25/4/2012, η αρμόδια δημοτική υπηρεσία θα κινήσει τις διαδικασίες για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων που παρανομούν, καθώς δεν τηρούνται οι όροι χορήγησης της άδειά τους.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε άλλες οδούς και πλατείες, προκειμένου να υπάρξει συνολική καταγραφή των παρανομιών που αποβαίνουν εις βάρος των πολιτών και της εικόνας της πόλης και εμποδίζουν τους πεζούς να κινούνται σε χώρους που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτούς.

Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το θέμα της αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων που εντοπίστηκαν  να παρανομούν.

Η Δημοτική Αρχή τονίζει για άλλη μια φορά ότι τα πεζοδρόμια, οι πεζόδρομοι και οι πλατείες δεν είναι αυλή καταστημάτων. Είναι για τους πεζούς οι οποίοι εξαιτίας των αυθαιρεσιών ταλαιπωρούνται ή ακόμη χειρότερα θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους κινούμενοι στο δρόμο επειδή τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα, και πρέπει τάχιστα να απελευθερωθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις