Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ο Δήμος Δυμαίων συμμετείχε στην έκθεση «Active Τrip 2012»

Ο  Δήμος Δυμαίων συμμετείχε στην έκθεση ...

Ειδικό θέμα ανάδειξης και παρουσίασης του Δήμου ήταν το τείχος Δυμαίων ή κάστρο της Καλογριάς

Στην έκθεση «Active Τrip 2012» η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αίγλη» του πολυχώρου Veso mare το τριήμερο Παρασκευή 20 - Κυριακή 22 Απριλίου 2012  συμμετείχε ο Δήμος Δυμαίων. Μέσα από την έκθεση δόθηκε η ευκαιρία στο Δήμο να προβάλει στο περίπτερό του, την ταυτότητα του, τις φυσικές ομορφιές του αλλά και να αναδείξει τα πλεονεκτήματά του.

Ειδικό θέμα ανάδειξης και παρουσίασης του Δήμου ήταν το τείχος Δυμαίων ή κάστρο της Καλογριάς. Το τείχος χτίστηκε στην τελική νεολιθική περίοδο και έμεινε σε χρήση μέχρι την ενετοκρατία. Χρησιμοποιήθηκε ξανά το 1943 από τις ιταλικές και γερμανικές δυνάμεις κατοχής που γκρέμισαν μέρος των τειχών για να ανοίξουν είσοδο για αυτοκίνητα και κατασκευάζοντας πολυβολεία. Βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από την Πάτρα στο ακρωτήριο του Αράξου, στα Μαύρα βουνά, του Δήμου Δυμαίων.

Παράλληλα  οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν φράουλες, κηπευτικά, κρασί, ελαιόλαδο, μέλι, ζυμαρικά και τα αγροτικά και τυροκομικά, εξαιρετικής ποιότητος ,προϊόντα που παράγονται στον κάμπο της Δυτικής Αχαΐας.

Ο Δήμαρχος  Δυμαίων Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι : «η λύση για να αντιμετωπίσουμε την κρίση είναι εδώ ανάμεσά μας. Τα τοπικά  προϊόντα μας, η γη μας, ο ήλιος και η θάλασσα μας είναι η προτεινόμενη λύση στην κρίση που περνάμε» και τόνισε : « ο πολιτισμός και τα μνημεία του αποτελούν πράγματι τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας. Η εκτίμηση αυτή αποκτά σήμερα στο μέσον της  πολύπλευρης  κρίσης που διανύουμε, ακόμα μεγαλύτερη σπουδαιότητα και σημασία. Όμως για να λειτουργήσει αυτή η «βαριά βιομηχανία» πρέπει πρώτα ο πολιτισμός και τα μνημεία του, ότι άφησε το δημιουργικό πέρασμα των προγόνων μας σ΄ αυτόν τον τόπο, να γίνουν γνωστά στους ίδιους τους πολίτες. Ένα τέτοιο μνημείο είναι και το    τείχος Δυμαίων, τέταρτο σε αρχαιολογική αξία για την χώρα, και κάνω έκκληση σε όσους δεν το γνωρίζουν να το επισκεφθούν. Το τείχος είναι επισκέψιμο καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από της 08:30-15:00».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά